Оперната легенда Пласидо Доминго получи бурни аплодисменти на фестивала в

...
Оперната легенда Пласидо Доминго получи бурни аплодисменти на фестивала в
Коментари Харесай

Пласидо Доминго триумфира въпреки обвиненията

Оперната легенда Пласидо Доминго получи бурни овации на фестивала в Залцбург - първото му зрелище, откакто беше упрекнат в полов тормоз. " Триумф в Залцбург, аплодисменти за Доминго макар аферата #Me Too ", гласи заглавие в районния ежедневник Kleine Zeitung след осъществяването му в операта на Джузепе Верди " Луиза Милър ".

Осем певици и танцьорка обявиха по-рано този месец, че са били унизени полово от фамозния тенор през 80-те години. В отчет на АП няколко дами, едната от които е разпозната, упрекнаха Доминго, че е употребявал позицията си в операта, с цел да оказва полов напън по отношение на тях. Операта в Лос Анджелис стартира следствие.

Като резултат от обвиняванията Филаделфийският оркестър отдръпна поканата си към Доминго да изнесе концерт на 18 септември. Ръководителят на фестивала в Залцбург в Австрия обаче бе безапелационен, че Доминго ще се показа в Австрия, както е планувано. Това бе първата му театрална изява след обвиняванията при започване на август. 

Роденият в Мадрид Пласидо Доминго е един от най-прочутите тенори на XX век. Той стана прочут и отвън кръговете фенове на операта със взаимните си гастроли дружно с Лучано Павароти и Хосе Карерас под името " Тримата тенори ". На 78-годишна възраст оперната звезда към момента концертира интензивно. Доминго има зад тила си над 100 записа и 14 награди " Грами ". 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР