Операцията в Сирия трябва да спре. Това заяви премиерът Бойко

...
Операцията в Сирия трябва да спре. Това заяви премиерът Бойко
Коментари Харесай

Борисов успокоява, че на границата е спокойно, но президентът да е информиран

Операцията в Сирия би трябвало да спре . Това съобщи министър председателят Бойко Борисов след диалога при президента. Съветът по сигурността, който се събра тази заран в Министерски съвет, се реалокира от другата страна на " Дондуков " . Борисов аргументира решението с това, че би било добра концепция да запознае президента с актуалната обстановка по границата, работата на Външно министерство и специфичните служби, както и с това какви са опасенията на страната, в това число и с най-лошия вероятен сюжет.

Има нула напън към страната ни откъм турската граница. Нищо изключително няма , успокои още министър-председателят.

Според него рискът от филантропична рецесия поради обстановката в Сирия е доста огромен. Възникне ли филантропична рецесия, това значи повишаване на мигрантската вълна , регистрира Борисов. Само дипломацията е тази, която може да реши този спор, уверен е министър председателят.

Няма да се вземат спомагателни ограничения от страна на страната, тъй като досегашните работили идеално. Ако зародят изключителни обстановки - към този момент са извършени образования сред МО и Министерство на вътрешните работи за реакция .

Срещата с Румен Радев, по думите му била доста приятна.

Иначе министър председателят уточни, че при едни наказания против Турция страната ни ще загуби милиарди лв. .

Бойко Борисов напомни, че Турция въпреки всичко е член на НАТО и южната ни съседка е коментирала активизиране на член 5. Искаме спорът да свърши неотложно , акцентира той. Турция би трябвало да съблюдава съглашението с Европейски Съюз и Борисов е удовлетворен, че с нас тя го съблюдава на 100%.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР