"Операцията в Сирия ще доведе до много по-голяма дестабилизация и

...
"Операцията в Сирия ще доведе до много по-голяма дестабилизация и
Коментари Харесай

Бивш консул: Операцията в Сирия ще доведе до уронване на престижа на Турция

"Операцията в Сирия ще докара до доста по-голяма дестабилизация и до доста по-голямо уронване на престижа на Турция. Както и отдалечаване от концепцията на президента Реджеп Ердоган да се изживява като международен водач. В момента е под сериозна въпросителна и това дали е и районен водач. Досега са ми известни единствено 5 страни, които са подкрепили Турция. Смятайте всички останали на какво мнение са”. Това съобщи в предаването "Събуди се " по Нова телевизия някогашният български консул в Одрин Георги Димов.

По думите му устройването на мигрантите в Турция значи, че Близкият изток идва на нашата граница. "Променя се целият генетичен код. Досега бяхме съседи с Турция, в този момент ще бъдем с Близкия изток ", разяснява той.

Димов е безапелационен, че няма съображение България да не се тормози от опасността на Ердоган, че ще пусне мигрантите към Европа, в случай че тя дефинира дейностите на страната му в Сирия като инвазия. "По-голямата част от интернационалната общественост са изрично срещу тази интервенция и я дефинира тъкмо като инвазия. Защото това не е нищо друго ", сподели още някогашния консул в Одрин.

Ние не можем да имаме друга позиция от тази на Европейски Съюз, неуместно е съгласно мен. Ние не можем да имаме друго отношение от това каквото е на нашите другари, съдружници и сътрудници, добави Георги Димов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР