Операцията по изтеглянето на товарния кораб Вера Су, заседнал в

...
Операцията по изтеглянето на товарния кораб Вера Су, заседнал в
Коментари Харесай

Салвидж компания спасява заседналия товарен кораб

Операцията по изтеглянето на товарния транспортен съд " Вера Су ", затънал в местността Яйлата, е краткотрайно прекъсната. Тази заран беше спряна и акцията по разтоварване на заседналия кораб поради попадане на азотни торове в морето и заплаха от замърсяване на Черно море.

Малко преди 15 ч завърши брифинга на министъра на превоза Христо Алексиев, който дойде на мястото на случая, с цел да огледа обстановката със заседналия транспортен съд. Той сподели пред медиите, че става въпрос за незаконна безнаказаност от страна на страната, траяла години наред. Както и липса на проект за деяние при сходни обстановки.

Христо Алексиев добави, че не схваща за какво толкоз време е оставено корабът да бъде изтеглен и претрупан от корабособственика, и " Морска администрация " не се е намесила по-рано в тази активност. Той сподели, че са позволени доста неточности от " Морска администрация " – както при интервенцията при претоварването, по този начин и при тази за изтеглянето на кораба. 

" Сега ще ревизира по веригата кой е спал и кой не си е приключил работата. И ще бъда безусловно праволинеен към всички, които не са си свършили още веднъж работата. Но това е работа, която обратно във времето не е свършена по никакъв метод ", сподели министърът на превоза.

" Лично аз поемам случая. За момента това, което можем да създадем - с Военноморските сили преди малко организирах диалог, има едни 4-тонни котви, да дойдат тук, с цел да укрепим кораба и да не стане по-голяма повреда в един миг, да не бъде разрушен (корабът – б.р.) от вълните, тъй като се чакат талази към два метра ", добави Христо Алексиев.

Министърът добави, че е разговарял с холандска салвидж компания, която е взела участие в спасяването на подводницата " Курск ", тъй че те сега изготвят проект, при който този транспортен съд, затънал в местността Яйлата, да бъде изтеглен.

 

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР