Операцията по издирване за изчезналите след рухването на моста Моранди

...
Операцията по издирване за изчезналите след рухването на моста Моранди
Коментари Харесай

Завърши търсенето на оцелели под рухналия мост в Генуа

Операцията по търсене за изчезналите след рухването на моста " Моранди " в италианския град Генуа завърши тази нощи, откакто труповете на 3-членното семейство, за което бе обявено през вчерашния ден, бяха извадени от автомобила, в който бяха затиснати. Така публично оповестеният от префектурата на Генуа брой на жертвите стана 43, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция

Деветима потърпевши остават в болница, като четирима от тях са в сериозно положение. Служителите от отряда към този момент не считат, че ще намерят още починали, само че имат за задача да обезопасят терена с руините и да оказват помощ на следствието да откри аргументите за нещастието.

Шефовете на компанията, която оперира моста и още хиляди километри автомагистрали в Италия, оповестиха, че отпускат половин милиард евро за очистване на следствията от сриването на естакадата и за построяването на нов мост на мястото на падналия, което съгласно тях може да стане за 8 месеца. Създават и два фонда за подкрепяне на фамилиите на жертвите и за евакуираните от жилищата, намиращи се под моста, които ще се нуждаят от нови.

Те не пожелаха да разясняват инициираната от държавното управление процедура по лишаване на лиценза на компанията, като показаха, че биха желали първо да научат резултатите от следствието на аргументите за рухването на моста.

Междувременно държавното управление разгласи, че ще бъде задействан проект, който да модернизира и да направи безвредна застаряващата италианска инфраструктура.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР