Операцията на МВР действително се превърна в безпрецедентна, след като

...
Операцията на МВР действително се превърна в безпрецедентна, след като
Коментари Харесай

Операцията на МВР в Костенец вече наистина е безпрецедентна

Операцията на Министерство на вътрешните работи фактически се трансформира в " невиждана ", откакто повече от 10 дни не стигнаха на най-хубавите в МВР да открият и заловят предполагаемия палач от Костенец Стоян Зайков, прочут и като Чане. Вече не стотици, а хиляди служители на реда и даже военни са ангажирани с издирването на 43-годишния мъж. В търсенето е включено всичко налично в Министерство на вътрешните работи - високопроходими коли, бронирани машини, следови кучета, термокамери, хеликоптер, барети, жандармерия, психолози, цивилни оперативни служащи.

И в неделя Костенец остана под полицейска обсада, откакто беглецът продължи да е в неопределеност. Той не бе открит, независимо че полицейско куче потегли по следите му и откри пушка и муниции в пчелен кошер, намиращ се до село Горна Василица, на към 6 км от вкъщи на Зайков. Вероятно това е оръжието на второто ликвидиране, което също се приписва на търсения.

Зайков се търси от 9 май, когато беше намерено тялото на някогашната му другарка, от която има дете. На 16 май полицията откри и тяло на мъж, който живеел в непосредствена непосредственост до дома на Зайков. По данни на Министерство на вътрешните работи мъжът е бил погубен с ловна пушка, а с изключение на комшия е и трети братовчед на търсения. Оказа се, че мъжът е бил сред разпитваните след изгубването на Зайков, само че откакто обяснил, че самичък ще си претърси къщата и при потребност ще се обади на Министерство на вътрешните работи, полицията го подминала.

Разбра се също, че Зайков и различен път е бил търсен толкоз " сполучливо " от Министерство на вътрешните работи. „ Назад във времето се е укривал с месеци. Способен е да оцелява самичък. Предполагаме, че няма помагачи ”, разгласи в събота основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов пред Нова тв. В особено изявление за телевизията човек, чийто апартамент Зайков запалил преди повече от 10 година, описа:  " Хора имаше и в този, и в другите жилища, беше димящ блокът доста и извън се виждаше. Дойде пожарна. Нямаше жертви тогава. След това се кри към две години и инцидентно го хванаха. Много добре, бих споделил, че познава региона и фактически може да е на всяко едно място, даже може да е под носа на полицията ", сподели той.

Според Министерство на вътрешните работи няма данни в този момент Зайков да е напуснал страната, по тази причина и се допуска, че е в региона. „ Заради това сме тук, с изключение на да подсигуряваме сигурността на жителите да са спокойни, ние би трябвало да стигнем до него и този човек да бъде арестуван “, съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи.  " Допускаме недостатъци, само че ще създадем всичко допустимо да открием обвинения ", увери той.

Иванов отхвърли появили се информации за убито куче, за пукотевица в гората и за развалено имущество при издирването. " Ако някъде има разбивана врата, това е при осъществена инспекция, само че това са при необитаеми къщи. Нямаме данни, когато е осъществено претършуване на обещано помещение, да има чупене. Това категорично е изяснено на инструктажите, тъй като ние би трябвало да го намерим, само че преди всичкo да спазим закона “, разяснява основният секретар. Той уточни, че многото необитаеми постройки създавали компликации. " Някои са подсигурени против обири и в случай че той влезе и се заключи от вътрешната страна, единственият метод да влезем е като разбием, само че въпреки всичко се съобразяваме. Само когато имаме сигурни данни, използваме позволеното от закона средство “, изясни комисарят.

ГЛЕДНИ ТОЧКИ

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи, който явно е претрупан с координацията по издирването, отхвърли полицията да е подценила обстановката. Експерти обаче се чудят, в случай че за едно лице като Зайков се хвърля безрезултатно подобен запас, то какво ли би станало при по-сложна обстановка.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР