Операцията на Израел в ивицата Газа ще се характеризира с

...
Операцията на Израел в ивицата Газа ще се характеризира с
Коментари Харесай

Reuters: Израел е планирал операция с безпрецедентна жестокост в Газа

Операцията на Израел в линията Газа ще се характеризира с “безпрецедентна свирепост ”, написа Reuters, базирайки се на осведомени източници.

„ Операцията с кодово название „ Железни мечове “ ще се характеризира с невиждана свирепост и ще бъде друга от всичко, което Израел е провеждал до момента в линията Газа “, се споделя в материала.

Според организацията Израел възнамерява да „ унищожи инфраструктурата на Газа, даже с цената на огромен брой цивилни жертви “, да изтласка жителите на анклава до границата с Египет и да преследва Хамас, като взриви мрежата от подземни тунели, употребявани от придвижване за своите интервенции.

“Израелски публични лица споделят, че към момента нямат визия по какъв начин ще наподобява бъдещето след войната ”, прибавя Ройтерс.

Операцията “Железни мечове ” на израелската войска стартира в отговор на офанзива на бойци на Хамас против региони, граничещи с линията Газа в южната част на еврейската страна на 7 октомври. Няколко дни след офанзивата Тел Авив пое контрола над всички обитаеми региони покрай границата с анклава и стартира да нанася въздушни удари по цели, в това число цивилни, в бранша. Израел също разгласи цялостна обсада на територията: стопираха доставките на вода, храна, електричество, медикаменти и гориво.

Броят на жертвите в линията Газа доближи 3478 души, а броят на убитите израелци беше хиляда, няколко хиляди израелци и палестинци бяха ранени. Съобщава се за няколко починали и изчезнали руснаци, както и жители на други страни. Според разнообразни източници Хамас може да държи в плен към 150 израелци. Самото придвижване съобщи, че в линията Газа има към 200-250 пандизчии.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР