Операцията на Икономическа полиция и прокуратурата, при която бе задържан

...
Операцията на Икономическа полиция и прокуратурата, при която бе задържан
Коментари Харесай

Общинарят в Несебър е задържан по сигнал, ще има още арести

Операцията на „ Икономическа полиция " и прокуратурата, при която бе арестуван чиновник на Община Несебър, е извършена в сряда по сигнал, че лице е получило крупна сума пари за пазаруване на гласове.

В хода на извършените дейности в дома на арестувания са открити 185 000 евро и 25 000 лева предопределена за пазаруване на гласове по отношение на идните избори. Това заяви на брифинг в Бургас шефът на полицията старши комисар Емил Павлов.



По думите му, интервенцията е невиждана все още.

„ С прокуратурата успяхме да стигнем до най-високото равнище – до хората, които обезпечават средствата и ги разпределят на дилърите. Със сигурност ще има и други арестувани. Имаме тенденция кой обезпечава средствата “, сподели още шефът на бургаската полиция.

Прокурор Маркова на собствен ред добави, че служителят ще бъде арестуван за 24 часа и във всеки един миг могат да му бъдат повдигнати обвинявания.

От думите й стана ясно още, че обиските са осъществени на четири адреса – три в Бургас и един в Равда.



„ За първи път е открита такава огромна сума. Нямаме данни за коя политическа партия или избран претендент е трябвало да отиват гласовете “, сподели още тя.

По непотвърдена информация, арестуваният е началникът отдел " Местни налози и такси " в община Несебър.

Под надзора и управлението на Районна прокуратура-Бургас се води следствие за нарушение политическите права на жителите, обвързвано с изборите за кметове и общински съветници, които ще бъдат извършени през месец октомври 2023 година. 

Досъдебното произвеждане е формирано по член 167 от Наказателен кодекс. За съпричастност към незаконното действие по закона за Министерство на вътрешните работи за период до 24 часа е арестуван 49-годишен мъж от село Равда, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР