Операцията на Ердоган в Сирияможе да докара на Турция американски

...
Операцията на Ердоган в Сирияможе да докара на Турция американски
Коментари Харесай

САЩ плашат Ердоган със санкции

Операцията на Ердоган в Сирияможе да докара на Турция американски наказания, съобщи АП.

Сенаторът от Републиканската партия Линдзи Греъм, който нормално е измежду твърдите бранители на политиките на Тръмп, разгласи, че ще предложи, взаимно със собствен сътрудник демократ, законопроект за сурови наказания.

Мерките включват заледяване на американски активи, притежавани от политическото управление на Анкара и налагането на наказания против юридически лица, търгуващи с турската войска, и против петролни компании, снабдяващи армията с гориво.

От своя страна американският президент Доналд Тръмп повтори опасността си да унищожи турската стопанска система, в случай че Ердоган прекали с дейностите си против кюрдите.

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо напомни, че Белият дом не е давал зелена светлина за турски дейности в Сирия. Все отново той означи, че Анкара има законно право да се грижи за сигурността си.

Изтеглянето на американски елементи от североизточна Сирия разреши на Турция да стартира дълго обявената си военна интервенция. Кюрдите, които Турция счита за терористи, бяха основен съдружник на Вашингтон против "Ислямска страна ".

Министерството на защитата в Анкара разгласи, че армията е нанесла удари по 181 военни цели в североизточната част на страната.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР