Операцията на Анкара в Северна Сирия и намаляването на военното

...
Операцията на Анкара в Северна Сирия и намаляването на военното
Коментари Харесай

CNN: В Пентагона признаха, че политиката на САЩ и Турция е помогнала за възникването на "Ислямска държава"

Операцията на Анкара в Северна Сирия и намаляването на военното наличие в Съединени американски щати освен разреши на ИД да укрепи позициите си, само че и навреди на битката против тероризма, оповестява CNN.

Освен това се отбелязва, че гибелта на водача на групата Абу Бакр ал Багдади няма да може да предотврати възобновяване й.

Терористичната група на ИД* се възползва от турската интервенция против кюрдите в Северна Сирия и намаляването на броя на американските войски в страната, с цел да "укрепи позициите и способността си да прави набези в чужбина ", оповестява CNN, базирайки се на отчета на Разузнавателното ръководство на Пентагона.

Министерството на защитата на Съединени американски щати смята, че решенията на двете страни освен разрешават на терористите да възстановят своите благоприятни условия и запаси, само че са повлияли на битката против Ислямска страна, която „ продължава да съставлява опасност в района и по света “, написа "Поглед инфо ".

„ С намаляването на интервенциите на Сирийските демократични сили и Съединени американски щати в Сирия, ИД съумя да се възползва от намаляването на антитерористичния напън, с цел да съживи интервенциите в Сирия и да разшири опциите за набези в разнообразни страни. “, съобщи генералният контрольор на Пентагона Глен Файн.

Така, макар запазването на опасността, Съединени американски щати прекратиха образованието на кюрдските сили. Освен това, съгласно отчета, нито Турция, нито нейните марионетни сили ще продължат да се борят с терористите, макар обществените обещания на Анкара.

В същото време в Пентагона допускат, че в Северна Сирия вълненията и тежката филантропична обстановка, основани от турското настъпление, ще продължат.

Така съглашението сред Турция и Съединени американски щати, съгласно което Анкара стопира военните интервенции против кюрдските сили, съществува единствено на хартия.

Независимо от това, Вашингтон продължава да доставя оръжие на сирийските демократични сили, както и да разисква концепцията за опазване на военното си наличие в Сирия.

"Министерството на защитата обмисля запазването на малко наземно наличие в определени територии в Североизточна Сирия, което би могло да улесни провеждането на по-ефективни интервенции против ИД ", показва ведомството.

В същото време унищожаването на водача на групата Абу Бакр ал Багдади, който беше погубен по време на специфична интервенция на Съединени американски щати в Сирия на 26 октомври, "вероятно ще има дребен резултат върху способността на Ислямска страна да се възвърне ", оповестява CNN с позоваване на отчета.

* „ Ислямска държава” (ИД) - организацията беше приета за терористична с решение на Върховния съд на Руската федерация от 29 декември 2014 г.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР