Операцията е започнала по-рано във вторник, съобщиха австралийските медии. Очаква

...
Операцията е започнала по-рано във вторник, съобщиха австралийските медии. Очаква
Коментари Харесай

Трима души са арестувани при мащабна антитерористична акция в Сидни

Операцията е почнала по-рано във вторник, оповестиха австралийските медии. Очаква се против тримата обвинени да бъдат повдигнати обвинявания в обмисляне на терористична офанзива и връзки с терористичната група ИДИЛ.


" Съвместният екип за битка с тероризма може да удостовери, че организира оперативни действия в Сидни. В резултат на тази активност няма непосредствена опасност за сигурността на общността ", съобщи представител на полицията.

Полицията към този момент отхвърля да даде детайлности за самоличността на обвинените.

През ноември 2018 година държавното управление в Канбера разгласи проекти да направи промени в настоящия закон за австралийското поданство, с цел да отнеме поданството на лица с двойно поданство, които са били наказани за тероризъм.

Според настоящето австралийско законодателство, поданството може да бъде отнето от лица с двойно поданство, в случай че те са били наказани на затвор за шест или повече години. Новите промени ще попречат на завръщането на австралийски задгранични бойци, които преди този момент са посещавали наранени от спорове зони като Сирия и Ирак.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР