Операцията е проведена от служители на ГДБОП под ръководството на Софийска районна

...
Операцията е проведена от служители на
ГДБОП под ръководството на Софийска
районна
Коментари Харесай

Разкрита е незаконна интернет търговия на опасни въздушни възглавници за моторни превозни средства

Операцията е извършена от чиновници на ГДБОП под управлението на Софийска районна прокуратура

В хода на дейностите е документирана престъпната активност на интернет търговци от София, разпространяващи на територията на страната, Европа и САЩ фалшиви аварийни елементи за над 20 от най-известните марки коли. За целта причинителите използвали най-известните локални и чуждестранни онлайн платформи за безплатно публикуване на разгласи, като броят на продаваните продукти в тях надвишавал 280.

От претърсените 5 адреса и автомобила в София са конфискувани над 490 въздушни възглавници и голям брой съставни елементи за тях, маркирани с отличителни търговски белези на най-широко разпространените автомобилни марки.

В един от домашните адреси били открити и иззети средствата, с които се е извършвала част от активността по продажба: компютърни конфигурации, мобилни телефони, печати на компании, касови апарати и доста на брой товарителници от използваните куриерски компании.



В жк. „ Младост “ антимафиотите установили и складовото помещение, в което от импортираните в страната компоненти се правило сглобяването на фалшивите въздушни възглавници. Освен че нарушавали правата на редица маркопритежатели процесът по сглобяването им не подлежал на последващ контрол, който да удостовери надеждността при потреблението им в автомобилите. Една от засегнатите търговски марки открила голямото закъснение във времето за отваряне при настъпване на случай, в съпоставяне с оригиналните, откакто се сдобила с фалшификат точно от въпросните търговци.

Освен продажбите зад граница, вносът на висок брой аварирали коли в страната осигурявал непрестанен пазар на откритите имитации на местно ниво.

Проведената интервенция е част от стратегията на страната за засилено противодействие на закононарушенията срещу обекти на предпазени търговски марки и повишаване качеството на предлаганите онлайн услуги до краен консуматор.

През последните две години страната ни бе извадена от отрицателния наблюдателен списък „ Специален 301 “ на Департамента по търговия на Съединени американски щати като резултат от координираните взаимните действия между Министерството на вътрешните работи и Прокуратурата за противодействие на този тип престъпна дейност.

*Източник: www.mvr.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР