Операцията била замислена като активно мероприятие, което да се задейства

...
Операцията била замислена като активно мероприятие, което да се задейства
Коментари Харесай

Замесването на България в „тероризъм“ е планирано от ГРУ преди година. Руска шпионка шетала у нас? Очаквай...

Операцията била замислена като интензивно мероприятие, което да се задейства в сериозен миг за властта на Путин, в резултат на неудачи на фронта на украинска територия. Операцията е кръстена „ Кара “, което значи възмездие.

 

Един от основателите и ръководителите на огромната интервенция е командирът на секретната част №29155 към Военното разузнаване (ГРУ) ген. Андрей Аверянов. Още в самото начало било решено България да бъде забъркана като страна член на НАТО и Евросъюза, в която част от неселението поддържа дейностите на Кремъл.  

За задачата още през декември 2021 година в София била изпратен потвърден полеви сътрудник, с цел да провежда на място основаването на „ история “ за съучастието на страната ни в бъдещия „ терористичен акт “.

 

Този сътрудник, офицер от ГРУ била Зинаида Воронцова. Нейната задача наподобявала тази на прочулата се в Италия съветска шпионка Мария Адела - Олга Колобаева. Воронова, сходно на колежката Колобаева бързо се вписала в някои кръгове от политици, които са подвластни от Москва и имат мощно въздействие в България. Представяла се за свободна жена със стабилен бизнес, която търси подобаващ сътрудник от българския хайлайф. Така основала доста бързо връзки с мъже на подобаващи позиции във значими институции.

 

Помагали й чиновници на посолството на Русия в София, някои от които били включени по-късно в 70-те съветски жители, изгонени от България поради подозрения, че правят шпионска активност против страната ни.

 

Ген. Аверянов пък е същият началник он службите, който управлява персонално дейностите на подривната група от офицери на ГРУ, която бе упрекната за опита за ликвидиране на Скрипал и щерка му в Солсбъри, Англия, както и опита за отравяне на българския предприемач Емилиян Гебрев, сина му и шеф на едно от предприятията му.

 

Става дума за известните като Александър Петров и Руслан Боширов, които няколко пъти са били и в България. За тях е известно, че са се подвизавали с из Европа с паспорти на името на молдовския жител Николае Попа, а Боширов като жител на Таджикистан Руслан Табаров. Измамата разкриват чешките служби, а информацията се удостоверява и от управляващите на други страни.

 

Предполага се, че трима съветски шпиони са главните фигури, работили по обезпечаване на логистична поддръжка и доставяне с значима информация за транспортни компании в България, както и за режима на работа на службите, митниците и други държавни структури. На тях пък помагали няколко българи.

 

Руският специалист Борис Завякин разяснява по този мотив: Подразделения на спецназ на ГРУ са употребявани в тази интервенция за да обезпечат поврат на сериозната обстановка, в която е изпаднала съветската войска в Украйна. В такива случаи подготвени в диверсионна активност хора се трансферират в региона на деяние, както и в чужбина, с цел да се трансферира обвиняването за „ терористична активност “ на други страни. В случая това е България “.

 

В поддръжка на тази версия е и фактът, че преди три дни Владимир Путин заяви за опити да се извърши измама против газопровода Руски/Турски поток. Както е известно още веднъж Путин разгласи, че след нарушеното подаване на газ по Северен поток-2, доставките могат да стават през Руски/Турски поток. Той обаче не загатна, къде по трасето са били осъществени опитите за измама.

 

Руската версия за така наречен „ терористичен акт “ против Кримския мост, като се изключи че замеси съзнателно страната ни, позволи и фрапантни неточности. Службата, наследила Комитет за Държавна сигурност (на СССР) – ФСБ, по този начин и не можа да изясни свястно, по какъв начин се е случило 21 тона взривно вещество да се прекара през прехвалените отбрани на мостовото оборудване. Къде са били познавач частите, специфичните сътрудници на ГРУ и ФСБ? Смях буди и обяснението, че на един от участниците, водача Махир му се доспало и спрял до моста и да поспи няколко часа. Представете си поспалив терорист, който другите чакат да се наспи… Потресаващо безумие.

 

Задържани били съучастниците – в другите известия се загатва друг брой. Представете си по какъв начин терористи правят своето пъклено дело, прибират се по къщите и там чакат да бъдат задържани…

 

Цялата тази нелепа и грозна история е съшита с бели конци. Очевидно е наглото пришиване на България към този зверски сюжет.

 

Дали историята, която ни описаха източниците ни от Москва е достоверна? Може би на 60%. На 100 % обаче е несъмнено, че Кремъл ни въвлича съзнателно в своите цели на хибридна и пропагандна война. Това е на крачка от потреблението ни като предтекст за обвинявания против НАТО, че взе участие в „ терористични актове “ против миротвореца Путин и Кремъл. За публична Москва не е значимо дали обвиняванията са същински, значимото е да има някакво опрощение. Както за ескалацията на бойните дейности в Украйна, по този начин и за възможното потребление на нуклеарни ракети.

 

Дали съществува интервенция „ Кара “ или кодовото наименование е друго, не е толкоз значимо. Страшното е в безпардонното държание на Путин и тези крой него, които са подготвени на всичко, с цел да оправдаят кървавата баня, която устроиха в Украйна, както и заканите си към света за нуклеарен Армагедон.

 

В този ред на мисли много необичайно прозвуча обяснението на служебния министър председател Гълъб Донев, че Москва не била ни обвинила непосредствено в съучастничество във гърмежа на мост №1 за Русия. Обвини ни и още по какъв начин – по всевъзможен начин на хибридната война.

 

Реакцията на НАТО и Европейски Съюз бе безапелационна: На съветските информации не би трябвало да се има вяра. Нашите управници не проумяват ли това? Няма ли хора с кураж на „ Дондуков “ 1 и „ Дондуков “ 2, които да защитят страната ни от мръсните опити на Кремъл да бъдем употребявани за незаконните му проекти?

 

Анализ на случаите, в които Москва замесва имета на България поради свои цели демонстрира, че можем да чакаме в най-скоро време София още веднъж да бъде пришита към скандал, дело на съветските секрети служби. По всяка възможност това ще е обвързвано с така наречен Турски поток.

 

Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР