Операция за пресичане, разкриване и документиране на телефонни измами, извършени

...
Операция за пресичане, разкриване и документиране на телефонни измами, извършени
Коментари Харесай

Спипаха двама телефонни измамници

Операция за секване, откриване и документиране на телефонни измами, осъществени на територията на област – Стара Загора и страната, е осъществена на 03.08.2020 година, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Действията са осъществени от чиновници на бранш "Противодействие на престъпната престъпност " в ОДМВР – Стара Загора и В.Търново, сътрудниците им от РУ-Казанлък, с директното присъединяване на бранш "Измами " в ГДНП, под наблюдението на прокуратурата.

В хода на интервенцията, към 21:30 ч., в стая на хотел в гр. Велико Търново са арестувани двама мъже - на 29 и 54 години, от София. При осъществените на място процесуално-следствени дейности са открити и са конфискувани 4 мобилни телефона, парична сума от 6800 лева и огромно количество златни украшения.

Рязък спад на телефонните измами по време на изолацията

Според първичните данни парите и златните украшения са получени при осъществена същия ден телефонна машинация в Сливен. Двамата мъже са съпричастни и към идентична незаконна скица, осъществена на 06.07.2020 година в гр. Казанлък, за която в полицията е формирано и се води досъдебно произвеждане, както и към други телефонни измами на територията на страната. Мъжете са изпълнявали ролята на куриери, получавали са и са транспортирали инкриминирани парични суми и украшения до Република Румъния.

След първичното им задържане за период до 24 часа, с разпореждане на районна прокуратура – Казанлък на 54-годишния мъж е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража " за период до 72 часа, а на 29-годишния мъж - мярка за неотклонение „ парична гаранция “. Работата по доказване на цялостната им незаконна активност продължава под надзора на прокуратурата.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР