Операция срещу организирана престъпна група, укривала данъци от търговия със

...
Операция срещу организирана престъпна група, укривала данъци от търговия със
Коментари Харесай

Удариха захарни измамници, завлекли държавата с 5 млн. лева

Операция против проведена незаконна група, укривала налози от търговия със захар и захарни произведения и източвала Данък добавена стойност, организираха Специализирана прокуратура и специалисти от Национална агенция за приходите. Според доказателствата групата е работила на територията на София и Пловдив, като е ощетила държавния бюджет с близо 5 милиона лв., оповестяват от прокуратурата.

За укриването и невнасянето на налози е основана система от така наречен изчезнали и буферни търговци. "Кухите " компании са издавали документи на действителни търговци на захар и захарни произведения, с което фиктивно са увеличавали годишните си разноски, намалявали са облагата, а оттова са намалявали и импортирания в хазната налози от търговия със захар и захарни произведения.

Веригата от сдружения е ощетявала държавния бюджет и с приспадане на налог добавена стойност от фиктивни продажби на артикули между тях.

Претърсени са разнообразни адреси в столицата и Пловдив. Иззети са голям брой материални доказателства - печати на разнообразни държавни институции, компютри и огромно количество документи на "липсващи " и "буферни " търговци.

Извършени са разпити на очевидци, част от които пред арбитър. Назначени са експертизи на конфискуваните доказателства. Уточняват се нанесените вреди на държавния бюджет. От прокуратурата разясниха, че следва да бъдат повдигнати и обвинявания./БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР