Операция Еднорог за погребението на Елизабет II вече е задействана.

...
Операция Еднорог за погребението на Елизабет II вече е задействана.
Коментари Харесай

Погребват Елизабет II на 19 септември, очакват се над 1 млн. души

Операция " Еднорог " за погребението на Елизабет II към този момент е задействана. Тя към този момент се назовава по този начин, тъй като е в Шотландия. Тялото на умрялата кралица ще бъде в балната зала на замъка Балморал, където ще бъдат допускани единствено най-близките ѝ. Ще има работа в параклиса " Свети Павел ", а също и 96 топовни салюта - по един за всяка година от нейния живот. 

В събота в 12 часа се събира съветът за наследството, който би трябвало публично да разгласи принц Чарлз за крал Чарлз III. След това той стартира обиколка на Обединеното кралство от Шотландия. Заседанието е в двореца Сейнт Джеймс в Лондон.

В неделя ковчегът на Елизабет ще бъде пренесен от Балморал в замъка Холирудхаус в Единбург. В понеделник тялото ще бъде преместено в историческата катедрала " Сейнт Джайлс " в центъра на Единбург. Там ще остане 24 часа, а околните ѝ още веднъж ще могат да отдадат респект. Във вторник тялото ще бъде превозено до Бъкингамския замък. Най-вероятно със аероплан. 

В сряда стартира поклонението. Ковчегът ще бъде изместен в Уестминстърското абатство, откакто премине през Лондон, съобщи " 24 часа ". Очаква се да се съберат над 1 милион души. Полицията в Лондон към този момент анулира всички отпуски. Между 16 и 18 септември стартират да идват държавни глави и родственици от целия свят за погребението, което ще е на 19 септември в Уестиминстърското абатство.

Първоначалният проект е лафетът с ковчега да бъде теглен от моряци, а не от коне. До службата ще бъдат позволени 2000 индивида и ще бъде излъчена директно по малкия екран. На 19 септември ще бъде разгласен народен погребален ден и никой няма да работи. Тялото ще бъде преместено в параклиса " Свети Георги ", който е покрай основния, където Елизабет ще бъде положена до родителите си и праха на сестра си Маргарет. По-късно там ще бъде преместено и тялото на починалия ѝ брачен партньор принц Филип.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР