Операционната система webOS през 2013 година бе закупена от Hewlett-Packard

...
Операционната система webOS през 2013 година бе закупена от Hewlett-Packard
Коментари Харесай

LG представи операционната система webOS Open Source Edition

Операционната система webOS през 2013 година бе закупена от Hewlett-Packard и през последните години се използваше в тв приемниците и някои други електронни устройства на LG.
Компанията HP развиваше webOS като отворен план, само че LG затвори кода. С отворен код настрана се развиваше планът LuneOS.

Сега LG реши, че капацитетът на webOS остава неразкрит и отвореният модел е по-подходящ за тази операционна система. По този метод се разчита да бъдат привлечени повече разработчици и webOS да се появи на повече устройства. Тази концепция се развива в границите на плана webOS Open Source Edition . Кодът се предлага с Apache 2.0 лиценз.

Първата версия на webOS Open Source Edition е образувана единствено за едноплатковите компютри Raspberry Pi 3, само че в бъдеще ще се поддържат и други дънни платки и устройства.



Новата webOS има напълно модифициран потребителски интерфейс. Използва се управител, основан на протокола Wayland. Поддържат се два типа приложения – общоприети и уеб-приложения. За създаването на нови приложения се предлага потреблението на уеб-технологиите (CSS, HTML5 и JavaScript) и фреймуърка Enact, основан на React. Добавена е поддръжката на езикови локали. За възпроизвеждането на мултимедия се оферират новите подсистеми uMediaServer и Media Display Controller (MDC). Звуковият сървър е PulseAudio.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР