Операционната система AtlasOS се явява олекотен вариант на Windows 11(екранна

...
Операционната система AtlasOS се явява олекотен вариант на Windows 11(екранна
Коментари Харесай

AtlasOS алтернатива на Windows – по-бърза и без телеметрия


Операционната система AtlasOS се явява олекотен вид на Windows 11
(екранна фотография: Atlas)

Алтернативна версия на Windows, системата AtlasOS, идва в отговор на условията на потребителите за по-висока продуктивност и дискретност, без телеметрия.

След стартирането на Windows 11 в средата на 2021 година, дълго време Microsoft прокламираше, че новата операционна система има за цел да извлече най-хубавото от хардуера. И наподобява това не бяха единствено празни думи – компанията изясни в детайли по какъв начин възнамерява да го направи.

Когато потребителите откриха, че избрани детайли на операционната система към момента не работят толкоз бързо и безпрепятствено, колкото се очакваше, Microsoft даде обещание, усъвършенствания за 2022 година Компанията продължи с изказванията за висока продуктивност и не се поколеба да опише в детайли всички усъвършенствания, които е направила.

Тези изказвания на Microsoft не са безпочвени. Дълбоко „ гмуркане ” в ядрото на Windows 11 от специалистите на Neowin разкрива, че в действителност са направени съществени оптимизации за Intel Performance Hybrid, само че такива промени към този момент имаше и в Windows 10 и затова продуктивността не е извънредно в интерес на Windows 11.

Олекотените версии на Windows 11, както и на версия 10, набират известност. Една такава опция е AtlasOS. Разработчиците на модифицирания Windows подсетиха за своя план в обществената мрежа X с реклама на преимуществата на системата.

Екипът на AtlasOS претендира за минимално закъснение в работата на системата, наред с други преимущества, спрямо същинската версия Windows 11. Проектът е е ориентиран към геймърите, изключително към спортните играчи. Разработчиците настояват също, че са деактивирали множеството функционалности на телеметрията.

Разработчиците разгласиха и периодичност на фрагментите във Valorant, с цел да показват преимуществото ан AtlasOS. Числата се основават на най-новата версия AtlasOS, 0.3.1, която беше пусната през ноември предходната година. В случая алтернативата има солидни преимущества в продуктивността спрямо Windows 11.

(източник: Atlas)

По отношение на хардуера, Atlas твърди, че е понижила доста фоновото потребление на процесора. Нищо, което не ви би трябвало, няма да работи във фонов режим. Освен това AtlasOS освобождава 1,1 GB от наличната RAM, която може да бъде разпределена за други задания.

Операционната система AtlasOS е налична за събаряне от или от. Имайте поради, че това не е програмен продукт от екосистемата на Microsoft, а разработка на така наречен „ трета страна ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР