Операциите са по-бързи и по-малко инвазивни, сочи анализПопулярността на операциите,

...
Операциите са по-бързи и по-малко инвазивни, сочи анализПопулярността на операциите,
Коментари Харесай

Роботизираната хирургия носи предимства за всички

Операциите са по-бързи и по-малко инвазивни, сочи разбор

Популярността на интервенциите, изпълнявани благодарение на роботи, се изяснява с обстоятелството, че те са по-малко инвазивни (източник: CC0 Public Domain)

Роботите навлизат бързо във всички сфери, в това число и в медицината – в частност, хирургията. Този сегмент от пазара ще нараства бързо в идващите години, сочи прогноза на анализаторската компания iData Research.

Ако сега сегментът на роботизираната хирургия се прави оценка на 3 милиарда $ годишно, то към 2025 година пазарът ще надвиши 7 милиарда $, т.е. ще нарасне повече от два пъти, сочи прогнозата.

Популярността на интервенциите, изпълнявани благодарение на роботи, се изяснява с обстоятелството, че те са по-малко инвазивни. Става въпрос за лапароскопски интервенции, които са желани от пациентите, поради по-малкото равнище на риск и бързото възобновяване.

Освен това клиничните преимущества на роботизираните процедури са явни за медицинските заведения, защото редуцират времето за възобновяване, което води и до понижаване на общите разноски.
още по тематиката
Според iData Research, роботизираните лапароскопски платформи, предопределени за минимално инвазивни процедури, преобладават на пазара с съвсем 80% дял в стойностно изражение.

Водещи производители на инсталация за роботизирана хирургия са фирмите Intuitive Surgical със фамилията артикули da Vinci и Stryker, която през 2013 година закупи за 1,65 милиарда $ MAKO Surgical.

Производителите на роботи за хирургия употребяват опита на разработчиците на промишлени роботи. Така да вземем за пример, компанията Accuray си партнира с KUKA AG, производител на индустриални роботи, в основаването на платформа за роботизирана радиохирургия CyberKnife.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР