Операторите на цифрови платформи вече могат да подават по електронен

...
Операторите на цифрови платформи вече могат да подават по електронен
Коментари Харесай

НАП с нова електронна услуга за операторите на цифрови платформи

Операторите на цифрови платформи към този момент могат да подават по електронен път файлове с информация за лицата /продавачи/, които правят дейност/получават приходи посредством цифрови платформи .

Услугата „ Автоматичен продан на информация от оператори на платформи – DPI/DAC7 ” е налична в Портала за е-услуги на приходната организация с дипломиран електронен автограф /КЕП/.

За достъп до електронната услуга е належащо да се подаде заявление за потреблението й през Портала за електронни услуги на Национална агенция за приходите . В случай, че данните ще се подават от упълномощено лице, е належащо да се подаде „ Заявление за прилагане на електронни услуги с КЕП на упълномощено лице “ с цялостен достъп. Информацията се дава в период до 31 януари на годината, идната годината, за която се дава информация.

На страницата на Национална агенция за приходите, в графа „ Автоматичен продан на информация , предоставяна от оператори на платформи “ са оповестени и примерни xml файлове, в помощ на операторите на платформи при правенето на отчетните файлове, както и заповед за установяване на юрисдикциите, за които следва да се дава информация.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР