Операторът на проекта за газопровод Северен поток 2 - компанията

...
Операторът на проекта за газопровод Северен поток 2 - компанията
Коментари Харесай

Газпром съди ЕС заради спънките пред Северен поток 2

Операторът на плана за газопровод " Северен поток 2 " - компанията Nord Stream 2, дъщерна на енергийния колос " Газпром " - стартира арбитражно произвеждане против Европейския съюз поради поправките в Газовата инструкция, които не подхождат на Енергийната харта. Това заяви пред ТАСС представителят на компанията Йенс Мюлер.
Мюлер посочи, че директивата за внасяне на промени дискриминира вложенията на Nord Stream 2, което съставлява нарушение на уговорките на Европейски Съюз по член 10 (1), който задължава да не се одобряват такива дискриминационни дейности. Освен това по думите му това е нарушаване на уговорките на Европейски Съюз за основаване на обективни и равни условия.
През април 2019 година Nord Stream 2 осведоми Европейската комисия за разногласието въз основа на Договора за Енергийната харта по отношение на измененията в Газовата инструкция. През юни се състоя среща на представители на Европейска комисия и компанията само че съглашение не беше реализирано.
Затова Nord Stream 2 реши да изиска арбитражният съд да дефинира, че Европейски Съюз нарушава своите задължения по интернационалното право в сходство с Договора към Енергийната харта, както и да задължи Европейски Съюз да в профил нарушаванията. Уведомление за арбитража е връчено на 26 септември 2019 година, заяви компанията.
Конкретика по отношение на признатите ремонти и историята на абсурда, можете да си припомните в Expert,bg.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР