Операторът на полския участък на газопровода „Дружба“ – PERN, прекрати

...
Операторът на полския участък на газопровода „Дружба“ – PERN, прекрати
Коментари Харесай

Полша спря доставките на петрол от Русия заради влошено качество

Операторът на полския сектор на газопровода „ Дружба “ – PERN, приключи доставките на нефт от Русия поради незадоволеност от качеството, оповестява полският народен всекидневник Gazeta Wyborga.
Пояснява се, че съгласно поляците петролът, доставян от Русия, е нечист, вследствие на което са нанесени вреди на една от рафинериите в в Беларус. Изпратено е писмо до съветската компания „ Транснефт “, в което се показва очаквания, че доставките на качествено гориво ще бъде обновено в най-скоро време, съобщи БГНЕС.
" От пробите, които събрахме на границата сред Беларус и Полша, наподобява, че недопечен нефт с влошено качество [от Русия] към този момент е достигнал територията на Европейския съюз. Също по този начин имаме оперативна информация, че петролът с изменени характерности към този момент е на територията на Украйна ", съобщи по-рано тази седмица в Минск Уадзимир Сизов, заместник-председател на беларуската петролна компания „ Беленетиехим ".
" Потвърждавам, че получихме факс за следеното нарастване на концентрациите на органични хлориди в суровия нефт, доставен на Беларус, а по-късно забелязахме, че обстановката със суровия нефт се е популяризирала и в Полша ", съобщи за изданието Катажина Красинска, представител на компанията PERN. Тя добави, че PERN е уведомила за обстановката рафинериите в Полша и Германия, на които доставя съветски недопечен нефт.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР