Операторът на летище Гатуик край Лондон и авиокомпания easyJet започнаха

...
Операторът на летище Гатуик край Лондон и авиокомпания easyJet започнаха
Коментари Харесай

На летище "Гатуик" започват тестове на нова схема за качване на борда

Операторът на летище " Гатуик " край Лондон и самолетна компания easyJet започнаха двумесечен тест на нова скица за качване на пасажерите на борда на самолета, която се надяват да редуцира с 10% времето от отварянето на изхода до потеглянето за политане.

Това е следващият опит за по-добра организация на процеса, с което са опитали и самолетни компании като Emirates и United Airlines

Неотдавна easyJet е съумяла по този метод да настани 158 души единствено за 14 минути. А това е 2 минути по-бързо от междинния индикатор.

Авторите на схемата настояват, че тя понижава и напрежението за пасажерите, изнервени от бъркотията, която съставлява заемането на местата и блокирането на пътеките от хора с багаж, движещи се от време на време в противоположната посока.

Новият способ планува извикване за качване първо на хората с места до прозорците, след това - тези по средата, и последни - тези с номера до пътеката. Запълването става от дъното на самолета напред. Който е платил за качване на борда с приоритет, няма да бъде лишаван от това улеснение. Същото важи и за хората, нуждаещи се от специфични грижи.

Смята се че по този начин най-малкото се редуцира времето, в което някой стои прав на пътеката или подвига към този момент седналите, с цел да заеме мястото си.

Но схемата не е използвана за всеки вид, споделя Би Би Си. Различно е, когато се качват групи или фамилии с деца. В този вид евентуално по-удачно е настаняването ред по ред.

Затова в известието на " Гатуик " се споделя, че в тестовия интервал няма да има един модел за всички, а полет по полет ще се преценя съгласно броя на фамилиите с деца, пътуващите независимо и така нататък

Няма го и нормалното повикване на пасажерите за полета по озвучителната система. На всеки гейт ще има електронно табло, изписващо номера в самолета, който би трябвало да бъде ангажиран. Затова и медиите бързо нарекоха системата " Бинго за качване на борда " (Boarding Bingo).

Тестовете стартират на Изход 101 и от easyJet внимателно споделят, че първо желаят да проучват с " Гаутик " резултатите преди да решат дали да приложат модела в цялата си мрежа от полети.

 На летище
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР