Операторът на жп мрежата на Франция отчете в понеделник, че

...
Операторът на жп мрежата на Франция отчете в понеделник, че
Коментари Харесай

Жп стачката във Франция струва 100 млн. евро. Дотук!

Операторът на жп мрежата на Франция регистрира в понеделник, че поетапните стачки против проектите на държавното управление да преоцени и промени работата на задлъжнялото сдружение, към този момент са коствали към 100 милиона евро, а разминаването сред синдикатите и държавното управление се утежнява, осведоми " Франс прес ", представена от БГНЕС.

Машинистите и други чиновници на държавната SNCF дадоха обещание да продължат да работят по два дни на всеки пет най-малко до 28 юни, в случай че държавното управление не се откаже от промените си.

Спиранията до момента костват към 20 милиона евро дневно, а объркването на трафика постоянно се разгръща и в дните без стачка, сподели шефът на SNCF Гийом Пепи пред телевизия BFM в четвъртия ден на стачката. " От това, което виждам, Франция не е парализирана ", сподели Пепи, " само че клиентите са мощно наранени ".

И двете страни в разногласието претендират за необятна социална поддръжка. Проучване на Ifop, оповестено в неделя, демонстрира 62% в интерес на държавните промени, спрямо малко над 51% от сходно изследване преди седмица.

Профсъюзите сочат като симптом за взаимност с дейностите им 530-те хиляди евро, събрани като дарения през интернет фонд за компенсиране на изгубените заплати на жп чиновници.

„ Никой не желае дълъг, сложен спор, само че към този момент ние сме изправени против стена= Правителството ни принуди да предприемем този метод на деяние “, сподели по радио Europe 1 Филип Мартинес от профсъюза CGT, най-големият в SNCF.

Президентът Еманюел Макрон, който рядко приказва обществено за стачката, се готви в четвъртък да даде едночасово телевизионно изявление.

Също по този начин президентът ще взе участие в двучасово изявление в неделя вечерта, по време на което ще се изправи лице в лице с публицисти от BFM и задаващия сложни и неуместни въпроси проверяващ новинарски уебсайт Mediapart.

Парламентът възнамерява да стартира разискване на измененията на SNCF в понеделник, макар че Макрон съобщи, че ще приложи измененията с разпореждане - друга причина за разногласия от страна на профсъюзите.

Правителството декларира, че е належащо бързо напредване към отварянето на френския пътнически железопътен трафик за конкуренция, започвайки през 2020 година, част от отварянето на държавните железопътни пазари в целия Европейски Съюз.

Синдикатите стачкуват против проект, който би премахнал гаранциите за ранно пенсиониране, от които се употребяват актуалните чиновници на жп превоза.

Според проф съюзите в SNCF страната тихомълком приготвя приватизация на компанията, макар че френското държавно управление отхвърля сходни планове.

Ненамерилите до момента решение несъгласия сред страна и профсъюзи дават обещание седмици на проблеми за 4,5 милиона пасажери, ползващи всеки ден жп превоза във Франция.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР