Операторът на гръцката електроразпределителна мрежа (DEDDIE) ежегодно губят около 250

...
Операторът на гръцката електроразпределителна мрежа (DEDDIE) ежегодно губят около 250
Коментари Харесай

Неплатените сметки за електроенергия в Гърция надхвърлят 2,5 млрд. европейските


Операторът на гръцката електроразпределителна мрежа (DEDDIE) годишно губят към 250 млн. евро поради противозаконни включвания и обири на електрическа енергия, като освен това неплатените сметки към този момент надвишават сумата от 2,5 милиарда евро, с което се слага нов връх за страната, оповестява гръцкият вестник Kathimerini.

Загубите на електрическа енергия вследствие на кражбите доближават до 1,52 млн. МВтч.

Измамите и кражбите са вследствие на продължаващата към този момент 7 години икономическа рецесия от една страна, само че е и директно разследване от това, че държавната енергийна корпорация (DEI) употребява прекомерно елементарни модели за електромери, които може елементарно да бъдат разрушени.

През 2016 година инспекторите от DEDDIE са открили над 11,5 хиляди случаи на кражба на електрическа енергия, а през първата половина на 2017 година - още към 5 хиляди. DEDDIE подова правосъдни искове против нарушителите автоматизирано, само че до съда доближават единствено някои от делата, защото потребителите избират да платят санкция. През последните две години броят на делата в гръцките съдилища са се нараснали доста. В столичният район Атика да вземем за пример и в Солун съдът е разгледал 324 такива каузи през 2015 година, 1410 през 2016 година и 2971 за интервала януари-август 2017 година

Като образец Kathimerini дава атински бар, където електрическата енергия е спряна поради задължения. Инспекторите от DEDDIE вършат инспекции в петък. Затова притежателят на бара се е договорил с частни електротехник, който против 800 евро една седмица в петък е включвал заведението нелегално, с цел да не заплаща за електрическата енергия, а понеделник е възстановявал естественото включване в мрежата.

Впоследствие притежателят на бара е съобщил в полицията за електричаря и в хода на следствието се е изяснило, че е имал съизвършител – един от сътрудниците на DEDDIE. По данни на оператора, този случай не е изключение, по тази причина организацията прави инспекции и измежду сътрудниците си.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР