Операторът на електроразпределителната мрежа в Западна България ЧЕЗ обяви, че

...
Операторът на електроразпределителната мрежа в Западна България ЧЕЗ обяви, че
Коментари Харесай

ЧЕЗ автоматизира мрежата си за по-малко засегнати при аварии през зимата

Операторът на електроразпределителната мрежа в Западна България ЧЕЗ разгласи, че е завършил с подготовката на оборудванията си за идната зима, като е направил облитане с дрон, фотоси с термокамери и инспекции с ултразвуков детектор за положението ѝ.

Друг значим акцент от програмата е бил монтажът на автоматизирани уреди за секциониране на електропровода на обособени сектори. Така при повреда наранена част се отделя в границите на няколко минути и по-голямата част от клиентите, захранвани от електропровода, остават незасегнати по време на отстраняването на повредата. Всичко това води до доста по-бързи реакции при повреди и надлежно доста по-кратко време, в което клиентите са без електрозахранване.

Само за последните три години " ЧЕЗ Разпределение " е вложило над 11 млн. лева в сходни детайли, като до края на годината се планува броят им да доближи 1000. Компанията започва и модернизирането на основни станции в разнообразни райони на обслужваната от нея територия.

Въпреки автоматизацията за подготовката на идния зимен сезон екипи на компанията са обходили 40 000 км електропроводи, измежду които 17 000 км приблизително и 23 хиляди км ниско напрежение. 18 000 трансформаторни машини са прегледани и приведени в изрядно положение, вложени са над 12 тона трансформаторно масло. 17 000 километра са тестваните кабелни линии, направени са просеки посредством обработването на 145 000 дървета.

За да подсигурява сигурността на електрозахранването през зимата, компанията е подменило 180 трансформатора, 10 000 изолатора по електропроводите и над 30 тона проводници. Вложени са били 243 000 метра усукани проводници, които не се въздействат от външни условия. Компанията инсталира близо 3 000 нови стълба ниско напрежение, постави и реконструира над 200 000 метра кабелни линии.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР