Операторът на едни от най-големите алуминиеви централи в Европа премина

...
Операторът на едни от най-големите алуминиеви централи в Европа премина
Коментари Харесай

Кибератака в една от най-големите алуминиеви централи в Европа

Операторът на едни от най-големите алуминиеви централи в Европа мина към ръчни интервенции в своите топилни уреди заради хакерска атака, оповестява БиБиСи.

" Норск Хидро ", в която работят повече от 35 000 души в 40 страни , твърди, че нападението е почнало в понеделник вечерта и към момента е в ход . Говорител разяснява, че към момента не може да удостовери пред какъв тип хакерска атака е изправена от компанията .

Уебсайтът на компанията сега е изключен и се разгласяват актуализации във Facebook. " Информационните системи в множеството бизнес области са наранени ", декларира компанията.

Hydro is currently under cyber-attack. Updates regarding the situation will be posted on Фейсбук: https://t.co/2S94rp3qll
— Norsk Hydro (@NorskHydroASA) March 19, 2019
Компанията изяснява, че цифровите системи в норвежките топилни заводи са програмирани да обезпечат ефикасна работа на машините , само че тези системи са изключени.

" Днес те са доста по-зависими от компютърните системи, в сравнение с преди няколко години . Но има опция да се върнат към способи, които не са толкоз компютъризирани , тъй че можем да продължим производството ", добавя представител.

Фирмата добавя, че работи за о граничаване и " обезвреждане " на офанзивата .

Държавната организация за киберсигурност на Норвегия също оказва помощ на " Норск Хидро " да оправи с случая .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР