Операторът А1 обяви, че от 2 септември вечерта всички мобилни

...
Операторът А1 обяви, че от 2 септември вечерта всички мобилни
Коментари Харесай

A1 дава компенсация на клиентите, засегнати от проблемите с роуминга

Операторът А1 разгласи, че от 2 септември вечерта всички мобилни услуги в роуминг, които употребяват клиентите на оператора, към този момент са възобновени. В рамките на 2 дни – на първи и втори септември редица консуматори на оператора, намиращи се в чужбина, нямаха достъп до мрежите на мобилните телекоми в съответните страни, като най-вече недоволства във Фейсбук страницата на A1 бяха от почиващи в Гърция. От оператора обявиха още тогава, че усложненията засягат единствено мрежата на Vodafone и техническите проблеми са отвън мрежата на A1 България.

 Кадър от полемиката във Фейсбук страницата на A1 България

Според догатките на потребителите, невъзможността за роуминг връзка е била обвързвана с отпадането на интернационално трасе, употребявано от A1, а пренасочването на целия трафик (който в летните месеци и след отпадането на роуминг таксите е доста по-голям) по аварийно трасе е лишило повече време от плануваното.

„ Техническите екипи на А1 работиха неуморно, с цел да бъдат отстранени (проблемите) до вечерта на 2 септември. В момента всички клиенти на А1 България, които се намират в Гърция или друга дестинация в Европейски Съюз, могат да употребяват роуминг обикновено “, обявиха от телекома.

За да компенсира клиентите, които са имали механически усложнения в роуминг в интервала 01.09-02.09.2018 година, A1 им дава отплата. Абонатите, които заявят такава отплата до 09.09.2018 година посредством попълване на електронна форма, на *88 или в магазините на оператора, могат да изберат 500 МB за роуминг в Европейски Съюз (валидни до 07.10.2018 включително) или 500 МB безвъзмезден мобилен интернет в България (валидни до края на отчетния период). При активиране на определената отстъпка, потребителят ще получи SMS известие.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР