Оперативният щаб в ОДМВР-Видин координира действията си с всички институции

...
Оперативният щаб в ОДМВР-Видин координира действията си с всички институции
Коментари Харесай

МВР-Видин: Предприети са всички необходими мерки за осигуряване на обществения ред в изборния ден

Оперативният щаб в ОДМВР-Видин координира дейностите си с всички институции и ведомства, ангажирани с изборния развой, и управлява активността на структурите на вътрешното министерство в района, оповестиха от полицията.
Продължава използването на сложни ограничения – превантивни и оперативни, за попречване и откриване на закононарушения срещу политическите права на жителите и обезпечаване законосъобразността на вота.
Създадена е организация за застраховане на публичния ред и сигурността в изборния ден.
270 служители на реда, граничари, жандармеристи и пожарникари ще вземат участие директно в защитата на секционните изборни комисии (СИК) и районната изборна комисия (РИК). Служителите на Министерство на вътрешните работи ще поемат защитата на секциите в 18 часа на 10 юли, тя ще продължи до оповестяване края на изборния ден, превозването и предаването на изборните бумаги и материали от всички СИК в РИК.
Служителите на бранш „ Български документи за идентичност “ в ОДМВР-Видин, РУ-Кула и РУ-Белоградчик ще оказват подпомагане на жителите без годни документи за идентичност, искащи да упражнят правото си на глас. Гишетата в паспортните служби ще работят и на 10 юли (събота) от 8.30 до 17.30 часа.
На 11 юли (неделя) година паспортните служби ще работят от 8.30 до 19.30 часа, а жителите ще могат да подават претенции за издаване на удостоверения до 19 часа. Удостоверенията, осигуряващи опция за практикуване на правото на глас в изборите за Народно заседание, се издават единствено след приемане на заявление за издаване на персонална карта. Удостоверението се издава с цел да послужи пред секционната изборна комисия и е годно за изборния ден 11 юли 2021 година
На денонощната телефонна линия 02/90 112 98, както и на e-mail: , жителите могат да оповестяват за видяни от тях нарушавания или възможни закононарушения, съотносими към отговорностите на Министерство на вътрешните работи в изборния развой.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР