Оперативният директор на фабрика “Бритос” Антон Ненов и собствениците на

...
Оперативният директор на фабрика “Бритос” Антон Ненов и собствениците на
Коментари Харесай

Пивоварна „Бритос” атакува пазара с „Hoppy blond”

 Оперативният шеф на фабрика Оперативният шеф на фабрика “Бритос” Антон Ненов и притежателите на пивоварната Габриела и Христо Попови презентираха трите типа бира, които създават.
Пивоварна „ Бритос ” във Велико Търново започва произвеждане на нова бира с название „ Hoppy blond ”. Тя е създадена от технолози на фабриката и е от пет типа хмел. Третият тип бира на „ Бритос ” добави асортимента на предприятието откакто то стана известно със „ Светло ” питие и „ Опушено ”, което бе пуснато на пазара през декември предходната година.

„ Бритос ” е самостоятелна марка, производителите са лимитирани законодателно да създават до 20 милиона литра годишно и по тази причина не гонят пазарен дял. Така реномираната великотърновска бира може да се дефинира като бутикова. Освен за вътрешния пазар, пивото сполучливо се търгува и в чужбина като най-сериозен е износът за Гърция и Кипър.

„ Имаме контракт с берлинския Институт по пивото. Техни експерти създават дрождите и управляват качеството. Стриктно наблюдават бирата да е от ечемик, малц и хмел. Като гаранция за това е логото на Института, което е на етикетите на нашата бира ”, обясниха притежателите на пивоварна „ Бритос ” Габриела и Христо Попови.

 %d0%b1%d1%80%d0%b8%d1%82%d0%be%d1%81_3 Пивоварите прецизираха, че всички специфични малцове, които употребяват в производството са импорт от чужбина. От Австрия доставят малц от пролетен ечемик, а хмелът е от Германия.

За миналите 6 години от откриването на фабриката, бирата с марка „ Бритос ” е отличена с 3 златни и 3 сребърни медала за високо качество.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР