Оперативната печалба на германския автомобилен производител BMW за първите три

...
Оперативната печалба на германския автомобилен производител BMW за първите три
Коментари Харесай

По-високи разходи доведоха до 78% спад в печалбата на BMW

Оперативната облага на немския авто производител BMW за първите три месеца на годината се намали със 78% до 589 милиона евро.

Въпреки нарасналите се продажби на първокласни коли, компанията бе затруднена от по-високите разноски, ориентирани към създаването на електрически модели. Междувременно компанията е застрашена от санкция от Европейската комисия за картелни съглашения, които възлизат на 1,4 милиарда евро.

Печалбата на баварския производител преди облагане с налози е под 666 милиона евро, каквато бе прогнозата на анализаторите, написа CNBC. Спадът се дължи и на нарастване от 36% на разноските за създаване на нови фабрики за електрически коли и съоръжение.

В същото време продажбите на такива и хибридни модели на марката също са под предстоящото, като са се намалили с 1%. Компанията чака да усъвършенства резултатите си и да доближи марж на продажбите сред 8% и 10% до края на годината. Ако Европейската комисия наложи санкция обаче, този диапазон ще е сред 4,5% и 6,5%.

С изключение на въздействието на правната наредба за покриване на евентуална антитръстова санкция, BMW регистрира марж от 5,6% през първото тримесечие. Компанията е декларирала, че ще оспорва обвиняванията на Европейска комисия, че присъединяване на производителя в индустриални работни групи съставлява антиконкурентно държание.

" Участващите инженери от производството са обсъждали само възстановяване на механизмите за газовите излъчвания. Цялата промишленост знаеше за това, което е друго от картелно съглашение ", споделят от BMW, като отхвърлят всевъзможни покупко-продажби в ущърб на снабдители или клиенти.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР