Оперативната обстановка като цяло в страната е нормална, съобщи пред

...
Оперативната обстановка като цяло в страната е нормална, съобщи пред
Коментари Харесай

Комисар Джартов: Оперативната обстановка в страната е нормална

Оперативната конюнктура като цяло в страната е естествена , заяви пред публицисти основен комисар Александър Джартов, шеф на Главната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ (ГДПБЗН) - Министерство на вътрешните работи.

Той уточни, че главният фокус на дирекцията сега е Царево, с цел да се помогне на хората , които бяха наранени от наводнението. „ Днес продължава отводняването на хотели и гаражи , през вчерашния ден бяха отводнени всички къщи, за които имахме сигнали “, сподели Джартов. Той добави, че екипите на пожарната работят и на един от язовирите до града, с цел да не се допусне повишение на равнището му, като означи, че стените на двата язовира над Царево са в тежко положение.

Заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Ангелина Бонева връчи през днешния ден на гл. комисар Джартов контракта за дотация на стратегически план за възстановяване ръководството на реакциите при положение на естествени бедствия в граничния район България – Сърбия, финансиран по програмата за трансгранично съдействие (ИНТЕРРЕГ V-А) България – Сърбия 2021-2027.

Директорът на пожарната изясни, че ГДПБЗН ще получи 16 автомобила , които са за аварийно-спасителна активност, като ще се реновира и центърът за професионална подготовка в Монтана. „ Той е на международно равнище, организираме образования непрекъснато там, а при започване на октомври ще има образование, което е по линия на Механизма за гражданска отбрана на Европейски Съюз и е обвързвано с дейностите по търсене и избавяне “, добави Джартов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР