Оперативна програма Околна среда 2014-2020 г. (ОПОС) започва излъчването на

...
Оперативна програма Околна среда 2014-2020 г. (ОПОС) започва излъчването на
Коментари Харесай

Екоминистерството излиза с 3D мапинг срещу боклуците и мръсния въздух

Оперативна стратегия " Околна среда 2014-2020 година " (ОПОС) стартира излъчването на анимации от новия 3D мапинг (3D Mapping е тип технология, която посредством анимации или статични изображения основава реалистични илюзии и резултати върху триизмерни повърхности като здания и паметници) план, който приканва за обща грижа за природата, оповестява екоминистерството.

Проектът демонстрира рисковете от човешкото влияние върху околната среда и по какъв начин с осъзнати дейности всеки може да помогне за нейното запазване, се споделя в известие на ведомството до медиите. Визуалният театър ще се прожектира всеки работен ден в интервала 9-20 септември, от 21:15 до 22:00 ч. пред Национална изложба " Квадрат 500 " (пл. " Свети Александър Невски " ).

Инициативата носи посланието " Нямаме план(ета) " Б ", което е продължение на 3D-кампанията на програмата, почнала в края на 2018 година, напомня министерството Този път анимациите насочват вниманието върху оползотворяването на естествените запаси по резистентен метод с фокус върху тематиките " Отпадъци ", " Наводнения и свлачища " и " Качество на атмосферния въздух ".

Министерството, чиято грижа са всички тези тематики, показва, че 3D-проектът разпространява концепцията, че грижата за природата е обща задача, в която триумфът идва единствено в случай че всички поставят старания дружно.

Със средства по ОПОС в България се построяват пречиствателни станции и съоръжения за преправка на боклуци, влага се в ограничения за по-чист въздух, работи се против риска от наводнения и свлачища, поставят се грижи за запазване на богатото биоразнообразие, оповестява министерството.

Изпълнител на анимациите е компанията Elektrick.Me, която има дълготраен опит в основаването на 3D mapping с сполучливо осъществени планове в България, Холандия, Швеция, Русия, Казахстан, Кувейт, Китай и други, показва министерството. Музиката и звуковия дизайн са на Климент Дичев и Любомир Ангелов.

Не се показва цената на плана.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР