Операта в Сан Франциско отмени планиран за 6 октомври концерт

...
Операта в Сан Франциско отмени планиран за 6 октомври концерт
Коментари Харесай

Опера отмени концерт с Пласидо Доминго заради обвиненията в сексуален тормоз

Операта в Сан Франциско анулира плануван за 6 октомври концерт с присъединяване на Пласидо Доминго след обява, основаваща се на изказванията на няколко дами, че са потърпевши от полов тормоз и несвоевременно държание от страна на звездата, съобщи Българска телеграфна агенция.

Концертът трябваше да означи 50-годишното съдействие на Доминго с трупата на операта.

В изказване управлението на оперния спектакъл отбелязва, че въпреки описаните случаи да нямат нищо общо със Сан Франциско, трупата държи на политиката си на непоносимост към половия тормоз и изисква от всички свои членове да се придържат към най-високите стандарти на професионално държание.

По-рано Симфоничният оркестър на Филаделфия отдръпна поканата си към Доминго да взе участие в концерт, плануван за 18 септември.

Вчера операта в Лос Анджелис, чийто общоприет шеф Доминго е от 2003 година, разгласи, че ще наеме външен юрист да изследва обвиняванията против звездата. В изказване, публикувано от АП, 78-годишният артист дефинира обвиняванията като надълбоко смущаващи и показани неопределено. Той декларира също, че всичките му контакти и взаимоотношения са били постоянно плод на взаимно единодушие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР