Операта от Верди Бал с маски звучи като подходящо начало за

...
Операта от Верди Бал с маски звучи като подходящо начало за
Коментари Харесай

"Бал с маски", но без дистанция доведе до оперен бунт

Операта от Верди " Бал с маски " звучи като подходящо начало за новия сезон на Кралския спектакъл в Мадрид в тези смутни времена. Трупата на оперния спектакъл обаче не съумя да показа даже нея - спектакълът бе спрян от публиката, недоволна от неспазването на предписанията на здравните управляващи за обществена отдалеченост, оповестява испанският в. " Ел паис ". 

Читател на вестника, участвал в залата, увери, че в бранша с по-евтини билети е имало до 15 следващи заети места и надлежно – тотална липса на физическа отдалеченост сред феновете. „ Нямаше формуляри за тъжби, трябваше да отидат в офисите, с цел да ги отпечатат. В ложите можехте да видите някои затворени седалки, само че в мецанина, където всички сме доста по-близо един до различен, имаше цели редици от 15 души един до различен. Много възрастни хора идват тук и това би трябвало да се вземе поради “, споделя един от присъстващите. 

Атмосферата се е нажежила и мнозина са почнали да пляскат с ръце и да тропат с крайници, с цел да покажат възмущението си. Недоволството започнало още с излизането на диригента Никола Луизоти на сцената. Той и музикантите съумели отгоре-отгоре да изпълнят увертюрата, преди ръководството на театъра да разгласи пауза и да размести 200 души, с цел да угоди на протестиращите.  " Бунтът " траял близо час, като довел до второ спиране след първата песен на солиста Рамон Варгас.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР