OpenAI започна да набира персонал за първия си офис в

...
OpenAI започна да набира персонал за първия си офис в
Коментари Харесай

OpenAI започна да търси персонал за първия си офис в ЕС

OpenAI стартира да набира личен състав за първия си офис в Европейския съюз. Разработчикът на чат-бота ChatGPT ще открие поделение в Дъблин, Ирландия.

Какви длъжности предлага OpenAI?

На страницата за кариери в OpenAI се показва, че компанията търси да наеме девет души за активността си в Дъблин. Компанията търси асистент основен юрист за Европа, Близкия изток и Африка, началник на политиките и световните партньорства, управител на програмата за дискретност, софтуерен инженер за конфиденциалност и управител за връзки с медиите.

По този метод компанията се готви да показва на управляващите в Европейски Съюз, че приема съществено потребителската конфиденциалност.

През март OpenAI спря ChatGPT в Италия по искане на локалния регулатор. Властите в страната обявиха, че чатботът нелегално обработва поверителна информация. Решението на компанията беше подложено на критика и поради неналичието на задоволително ограничения за отбрана на малолетните. По-късно испанските компании започнаха да не разрешават потреблението на ChatGPT измежду своите чиновници от боязън за приключване на информация. През април чатботът OpenAI възобнови работата си в Италия.

Нарушава ли OpenAI законите за отбрана на данните?

В края на лятото OpenAI беше упрекнат в нарушение на Общия правилник за отбрана на данните на Европейски Съюз (GDPR) по редица въпроси, в това число и правда, бистрота, правдивост, права за достъп до данните и поверителността.

Европейски Съюз се готви да одобри закон за изкуствения разсъдък, който ще контролира ИИ основаните приложения въз основа на хипотетичните опасности. Регламентът ще бъде първият по рода си и може да служи като образец за останалите страни.

По-рано изпълнителният шеф на OpenAI пътува до Европа, където се срещна с регулаторите. Ръководителят на компанията предизвести ведомствата по отношение на несъразмерното контролиране на ИИ.

В момента OpenAI има два офиса — в Сан Франциско и Лондон. Откриването на подразделението в Дъблин ще разреши на компанията да откри тесни връзки с европейските законодатели и клиенти. Ирландия също има по-ниска данъчна ставка от Калифорния и Англия.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР