OpenAI току-що ескалира своята война за таланти с Google. Фирмата

...
OpenAI току-що ескалира своята война за таланти с Google. Фирмата
Коментари Харесай

Вербовчиците на OpenAI крадат ИИ специалисти от Google – чакат ги бонуси до $10 млн.

OpenAI преди малко ескалира своята война за гении с Гугъл. Фирмата за изкуствен интелект се пробва да притегли някои от най-хубавите откриватели на Гугъл посредством заплатен пакет на стойност милиони, както и топ софтуерни запаси, в това число чипове за ускорение на изкуствен интелект, за осъществяване на проби, заяви The Information.

OpenAI изследва опция за продажба на акции на чиновници, която прави оценка компанията на 86 милиарда $, заяви Bloomberg предишния месец.

Ако чиновниците по асортимент на личен състав съумеят да привлекат най-хубавите откриватели на Гугъл AI, те биха могли да се възползват от компенсационни пакети сред 5 и 10 милиона $ след последната продажба на акции.

Компанията завърши продажба на акции през април, която я оцени на сред 27 и 29 милиарда $, съгласно TechCrunch.

Фирмата, която стои зад ChatGPT, към този момент притегли значително гении от Гугъл и Meta.

Петима някогашни откриватели на Гугъл бяха изброени в раздела за благодарност на обявата в блога на OpenAI, обявяваща стартирането на ChatGPT предишния ноември.

OpenAI е наел минимум 93 души, които преди този момент са работили в Гугъл и Meta. Компанията има към 59 някогашни чиновници на Гугъл и към 34 някогашни чиновници на Meta, работещи за нея към февруари, съгласно данни от LeadGenius и Punks & Pinstripes.

Обява за работа за инженер-изследовател в екипа “Superalignment ” на OpenAI демонстрира диапазон на годишна заплата сред $245 000 и $450 000. Общото му заплащане включва великодушен дял от компанията и други преимущества.

Този екип се концентрира върху привеждането на своите AI системи в сходство с човешките ползи.

За него се търсят инженери, учени и мениджъри.

Имат потребност от мощни фрагменти, които желаят да създадат ИИ по-безопасен. Те би трябвало да разполагат с доста мощно изразено сериозно мислене, да схващат машинното образование и да програмират на доста съществено равнище.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР