OpenAI обяви най-голямата си новина от дебюта на генеративния си

...
OpenAI обяви най-голямата си новина от дебюта на генеративния си
Коментари Харесай

OpenAI пусна чатбот с изкуствен интелект за компании

OpenAI разгласи най-голямата си вест от дебюта на генеративния си чатбот: пуска ChatGPT Enterprise, бизнес равнище на изкуствения разсъдък, налично от понеделник.

Инструментът се създава „ по-малко от година “ и е подсилен от повече от 20 компании с разнообразни размери, от разнообразни промишлености, сподели основният действен шеф на OpenAI Брад Лайткеп пред CNBC. ChatGPT Enterprise включва достъп до GPT-4 без ограничавания за потребление, продуктивност, която е до два пъти по-голяма от предходните версии, и API заеми.

Лайткеп сподели, че ценообразуването няма да бъде обществено оповестено и че „ то ще зависи от случаите на потребление и размера на всяка компания “. Бета потребителите включват Block, Canva и The Estée Lauder Cos.

По-рано тази година Microsoft влага спомагателни средства в OpenAI – още 10 милиарда $ – трансформирайки я в най-голямата инвестиция в изкуствен интелект за годината, съгласно PitchBook.

През април компания завърши продажбата на акции за 300 милиона $ при оценка сред 27 и 29 милиарда $ милиарда, с вложения от компании, като Sequoia Capital и Andreessen Horowitz.

Два месеца след старта на ChatGPT, през ноември, той надмина 100 милиона дейни консуматори месечно, счупвайки върховете за най-бързо разрастващото се потребителско приложение в историята.

" Феноменално разпространяване – почтено казано в никакъв случай не сме виждали нещо сходно и ползата нараства от този момент “, сподели пред CNBC Браян Бърк, вицепрезидент по проучванията в Gartner.
Повече от 80% от фирмите от Fortune 500 имат екипи, които интензивно употребяват ChatGPT.

Една основна разлика сред ChatGPT Enterprise и версията, насочена към потребителите, е, че бизнес приложението ще разреши на клиентите да вкарват фирмени данни, с цел да обучат и персонализират ChatGPT за личните си промишлености и случаи на приложимост, макар че някои от тези функционалности не бяха налични при дебюта в понеделник. Компанията възнамерява и да вкара друго равнище на потребление, наречено ChatGPT Business, за по-малки екипи, само че не посочи по кое време ще бъде налично.

Брад Лайткеп сподели пред CNBC, че стартирането първо на корпоративната версия и изчакването на бизнес равнище „ ни дава малко повече благоприятни условия да се ангажираме с екипи по на практика метод и да разберем по какъв начин наподобява внедряване, преди да го отворим изцяло нагоре. “

OpenAI означи в обява в блога си, че „ Ние не се образоваме на вашите бизнес данни или диалози и нашите модели не се учат от вашето потребление “. Компанията прибавя, че данните за диалозите на клиентите ще бъдат криптирани както при пренос, по този начин и при покой.

Компанията обаче записва систематизирани данни за това по какъв начин се употребява инструментът, в това число метаданни за успеваемостта и други, сподели Лайткеп.

Дебютът на ChatGPT Enterprise идва в миг, когато конкуренцията във „ въоръжаването “ с изкуствен интелект продължава да се разгаря измежду водачите при чатботовете, като OpenAI, Microsoft, Гугъл и Anthropic. В опит да насърчат потребителите да одобряват генеративен AI в всекидневието си, софтуерните колоси се надпреварват да пуснат освен нови приложения за чатботове, само че и нови функционалности. През май OpenAI пусна своето приложение за iOS, последвано от приложението за Android през юли. Гугъл постоянно пуска актуализации на своя чатбот Bard, а Microsoft прави същото с Bing, въвеждайки функционалности като образно търсене.

Anthropic, стартъпът за изкуствен интелект, учреден от някогашни ръководители на OpenAI, дебютира през юли с нов чатбот за изкуствен интелект, Claude 2, месеци след набирането на 750 милиона $ в границите на два кръга на финансиране.

На въпроса по какъв начин ChatGPT Enterprise се съпоставя с Bing Chat Enterprise, корпоративният AI чатбот на Microsoft, представител на OpenAI сподели пред CNBC: „ Това е OpenAI артикул, самостоятелен от Microsoft. Въпреки това се надяваме, че нашият артикул може да работи с други принадлежности, в това число тези на Microsoft. Клиентите могат да изберат коя платформа е подобаваща за техния бизнес. “

ChatGPT, сходно на доста огромни езикови модели, е безценен за работа, като всеки чат евентуално коства на OpenAI „ едноцифрени центове “, съгласно декемврийски туит на основния изпълнителен шеф Сам Алтман, което допуска, че оперирането на услугата за 100 милиона души на месец може да коства милиони долари.

" Най-голямата спънка пред развиването на ChatGPT Enterprise беше да разберем по какъв начин да приоритизираме функционалностите “, сподели Лайткеп пред CNBC.
„ Приоритетизирането на това по какъв начин сте изтеглили напред тези неща въз основа на това по какъв начин хората употребяват продукта – и какво хората в действителност желаят и какво дава опция – беше тематика на огромен спор, бих споделил, в екипа “, сподели още той.

Един съответен образец е Code Interpreter, функционалност на ChatGPT Plus, която от този момент е преименувана на Advanced Data Analysis. Лайткеп сподели, че екипът се е съмнявал дали функционалността би трябвало да е приоритет за ChatGPT Enterprise и че „ тя се класира в лист с куп други неща, които съгласно нас са еднообразно или по-вълнуващи “, само че отзивите на фирмите са ги предиздвикали да дадат приоритет на стартирането ѝ по-рано.

OpenAI възнамерява да включи „ колкото можем повече предприятия през идващите няколко седмици “, съгласно обявата в блога на компанията.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР