OpenAI нае известен лобист в областта на финтех технологиите, който

...
OpenAI нае известен лобист в областта на финтех технологиите, който
Коментари Харесай

OpenAI нае европейски топ лобист за имиджа си на Стария континент

OpenAI нае прочут лобист в региона на финтех технологиите, който да управлява напъните на компанията в региона на политиката в Европа, оповестява Politico.

Сандро Джанела се причислява към компанията като началник на отдела за европейска политика и партньорства, заяви самият той в Twitter.

Джанела има дълга кариера в региона на обществената политика, като за последно е работил като европейски топ лобист в компанията за разплащания Stripe.

Преди това е работил и в европейските екипи по социална политика в Гугъл.

Джанела ще построи европейски екип, който ще работи взаимно с Анна Маканджу, която управлява екипите за световна политика, посочи той пред Politico.

???? Hello @OpenAI????

I’m thrilled to be joining OpenAI as Head of European Policy and Partnerships.

A big mission, a small and stellar policy team and lots to build together in the coming years.

Dall-E: " A painting in the style of Kandinsky of a sunrise over a lake " pic.twitter.com/9LP0k4vdDu
— Sandro Gianella (@sGianella) June 28, 2023 Инструментите за генериране на AI като ChatGPT  на OpenAI нарушиха плануваната от европейските политици пътна карта за контролиране на изкуствения разсъдък, което докара до апел за доброволни, необвързващи насоки, които да изпреварят идните правила.
През май създателят на OpenAI Сам Алтман обиколи Европа, като се срещна с голям брой държавни ръководители, а също по този начин с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Еврокомисарят по вътрешния пазар Тиери Бретон също разиска изкуствения разсъдък с Алтман, до момента в който беше на посещаване в Сан Франциско.

Само преди месец компанията на Алтман беше на косъм от овакантяване на европейския пазар поради прекомерно строги регулации за технологиите с изкуствен интелект.

Алтман предизвести, че ще напусне района, в случай че стане прекомерно мъчно да се съблюдават идните нови закони за изкуствения разсъдък, напомня Reuters.

Намерението му да се изтегли от Европа провокира рецензии от страна на еврокомисаря Тиери Бретон и редица други законодатели.

" Тези разпореждания са свързани основно с прозрачността, която подсигурява, че AI и компанията, която го основава, са надеждни ", съобщи пред Reuters Драгош Тудораче, румънски член на Европейския парламент, който управлява правенето на предложенията на Европейски Съюз. " Не виждам причина която и да е компания да заобикаля прозрачността. ", добави той.

Задвижваният с изкуствен интелект ChatGPT, подсилен от Microsoft, сътвори нови благоприятни условия в региона на изкуствения разсъдък, а опасенията към неговия капацитет провокираха сериозна паника в регулаторните органи.

OpenAI за първи път влезе в спор през март, когато италианският регулатор за отбрана на данните Garante спря приложението на национално равнище, обвинявайки OpenAI в нарушение на европейските правила за отбрана на персоналните данни.

ChatGPT се върна онлайн, откакто компанията вкара нови ограничения за отбрана на персоналните данни на потребителите.

Междувременно OpenAI заяви, че ще отпусне 10 равни гранта от фонд в размер на 1 млн. $ за опити, които да дефинират по какъв начин би трябвало да се ръководи софтуерът с изкуствен интелект, напомня Reuters.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР