OpenAI, компанията, която стартира ChatGPT преди година, съобщи, че е

...
OpenAI, компанията, която стартира ChatGPT преди година, съобщи, че е
Коментари Харесай

OpenAI уволни главния изпълнителен директор Сам Алтман

OpenAI, компанията, която започва ChatGPT преди година, заяви, че е уволнила основния изпълнителен шеф Сам Алтман, съобщи Агенция Франс Прес.


38-годишният Алтман се трансформира в сензация в света на технологиите с стартирането на ChatGPT - чатбот с изкуствен интелект с невиждани благоприятни условия, който единствено за секунди основава наличие на човешко равнище, да вземем за пример стихове или творби на изкуството.

Той бързо се трансформира в най-новата звезда на Силициевата котловина, пътувайки по света, с цел да се среща с политически водачи и голяма публика, запленена от обещанията и заканите на изкуствения разсъдък.

Уволнението му изцяло изненада софтуерния свят, като в обществените мрежи се появиха клюки за аргументите за неочакваното уволняване.

В изказване на борда на OpenAI се споделя, че напускането на Алтман " следва развой на премислен обзор ", вследствие на който се стига до заключението, че " той не е бил поредно прям в връзката си с борда, което е попречило способността му да упражнява своите отговорности ".

" Бордът към този момент няма доверие в способността му да продължи да управлява OpenAI ", се споделя в заключението.

В обява в X Алтман съобщи, че " обича времето, прекарано в OpenAI ".

" То беше трансформиращо за мен персонално и, уповавам се, малко за света ".

Той съобщи, че ще има " повече какво да каже за това какво следва по-късно ".

Стартирането на ChatGPT разпали конкуренция в региона на изкуствения разсъдък - оповестена за идната огромна глава в технологиите - с кандидати, измежду които софтуерните колоси Amazon, Гугъл, Microsoft и Meta.

Microsoft влага милиарди долари в OpenAI и вгради технологията на компанията в своите оферти, в това число в търсачката Bing.

Гугъл, сюрпризирана от обстановката, бързо стартира да предлага свои лични артикули с изкуствен интелект, в това число чатбота Bard.

Алтман е свидетелствал пред Конгреса на Съединени американски щати за ИИ и е разговарял с държавни глави за технологията, защото натискът за контролиране на рисковете, като да вземем за пример евентуалното потребление на ИИ за биологични оръжия, дезинформация и други закани, се усилва.

В изказването се споделя, че управителният съвет е " признателен на Сам за многочисления му принос към основаването и развиването на OpenAI. В същото време имаме вяра, че е належащо ново управление, с цел да продължим напред. "

Алтман ще бъде заместен краткотрайно от Мира Мурати, основен софтуерен шеф на компанията, се споделя в изказването.

" Имаме дълготрайно партньорство с OpenAI и Microsoft остава ангажирана с Мира и техния екип, до момента в който предоставяме тази последваща епоха на изкуствения разсъдък на нашите клиенти ", сподели представител на Microsoft в изказване. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР