OpenAI и Meta са на прага на пускането на нови

...
OpenAI и Meta са на прага на пускането на нови
Коментари Харесай

OpenAI и Meta подготвят нови AI модели, способни да „разсъждават“

OpenAI и Meta са на прага на стартирането на нови модели с изкуствен интелект, които съгласно тях ще могат да разсъждават и възнамеряват, основни стъпки към реализиране на свръхчовешко знание в машините.

Тази седмица ръководителите на OpenAI и Meta алармираха, че се приготвят да пуснат идващите версии на техните огромни езикови модели, системите, които зареждат генеративни AI приложения като ChatGPT.

Meta сподели, че ще стартира да пуска Llama 3 през идващите седмици, до момента в който подкрепеният от Microsoft OpenAI уточни, че идващият му модел, който се чака да се назовава GPT-5, идва „ скоро “.

„ Работим интензивно, с цел да измислим по какъв начин да накараме тези модели не просто да приказват, само че в действителност да разсъждават, да планират ... да има памет “, сподели Жоел Пино, вицепрезидент на проучванията на AI в Meta.

Главният действен шеф на OpenAI Брад Лайткеп сподели пред Financial Times в изявление, че идващото потомство GPT ще покаже прогрес в решаването на „ сложни проблеми “ като...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР