Open d’Orleans, първи кръгАдриан Андреев – Рамкумар Раманатан 6-4, 1-6,

...
Open d’Orleans, първи кръгАдриан Андреев – Рамкумар Раманатан 6-4, 1-6,
Коментари Харесай

Андреев с нова победа на Чалънджър и гарантиран нов рекорд в ранглистата


Open d’Orleans, първи кръг
Адриан Андреев – Рамкумар Раманатан 6-4, 1-6, 6-2


Адриан Андреев продължава с успехите на мощни шампионати на Чалънджър равнище. Полуфиналът в Генуа през предходната седмица попречи на 21-годишния българин да играе в квалификациите на Sofia Open, само че той извлече максимума от обстановката като влезе със „ особено изключение “ в главната скица на Чалънджъра от категория 125 в Орлеан.

В първи кръг третата ракета на България победи достигалия до №111 в ранглистата Рамкумар Раманатан от Индия след 6-4, 1-6, 6-2.

Поредната победа в последните седмици подсигурява на Адриан и следващ връх в международната класация. В момента той е №247, а триумфът над индиеца ще му обезпечи скок с още десетина позиции, което прави възможностите му да бъде част от квалификациите на Australian Open още по-големи. За съпоставяне – на US Open последният влезнал в тях бе точно Раманатан, който тогава бе с ранкинг №241. На Ролан Гарос границата даже бе по-ниска – №248 бе последният тенисист в пресявките.

Още една победа в Орлеан ще подсигурява още десетина позиции напред и дебютът на равнище Голям шлем ще стане на процедура сигурен.

Във втори кръг Андреев чака спечелилия от мача сред поставения под №1 Корентен Муте и Михаел Геертс от Белгия. Именно Муте бе надвит от българина през предходната седмица в Генуа.

В мача с Раманатан Андреев бе ефикасен при реализирането на брейкболи с 4 от 6 и играеше устойчиво на второто си подаване, което компенсира за по-ниската успеваемост на първи сервис.

В първата част пробив за 5-4 реши всичко в интерес на Адриан, който обаче позволи спад във втория сет. Индиецът завоюва пет следващи гейма и по този начин прати мача в решителна трета част. В нея българинът проби за 3-1, а дуелът завърши с нов пробив за крайното 6-2.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР