Open 13 Provence, четвъртфиналРоман Сафиулин – Стефанос Циципас 6-4 6-4Стефанос

...
Open 13 Provence, четвъртфиналРоман Сафиулин – Стефанос Циципас 6-4 6-4Стефанос
Коментари Харесай

Сафиулин спря Циципас още на четвъртфиналите в Марсилия


Open 13 Provence, четвъртфинал
Роман Сафиулин – Стефанос Циципас 6-4 6-4


Стефанос Циципас претърпя непредвидена и тежка загуба още на четвъртфиналите на шампионата в Марсилия. Фаворитът за трофея отстъпи на Роман Сафиулин с 4-6 4-6 и напуща конкуренцията рано.

Докато е реалност, че гъркът не можеше да разчита изключително доста на началния си удар и вкара едвам 52% първи сервиси, би трябвало да се означи, че международният №4 не съумя да надиграе противника си и в разиграванията.

Сафиулин изигра доста мощен мач, в който стоеше отлично в точките от главната линия, натискаше постоянно бекхенда на противника си и по-често държеше самодейността.

Напрежението в подаванията на Циципас бе високо още от началото.

При 2-1 позволи непредизвикана при брейкбол, след което бе надигран от главната линия и изостана с 0-30 на собствен начален удар.

Получи предизвестие за закъснение при осъществяването на сервиса, след което записа и двойна неточност, което даде три поредни точки за пробив на Сафиулин. Руснакът изпусна първите две, само че при третата Циципас още веднъж не бе акуратен и изпрати топката в навън – 2-3.

Руснакът се оправи прелестно с това да задържи преднината си и стартира стремително втората част.

Циципас мина през две маратонски първи подавания в нея. В първото още веднъж бе близо да се пречупи след двойна неточност при дюс, само че избави общо пет брейкбола и се измъкна.

При второто сюжетът бе сходен, само че този път точка за пробив №5 бе сполучлива и Сафиулин поведе още веднъж.

До края той сервираше превъзходно и затвори срещата.

По-рано денем стана явен и полуфиналът в другата половина на схемата. Аслан Карацев пропусна да направи съветският ден в Марсилия съвършен след проваляне от локалния представител Бенжамин Бонзи, само че Андрей Рубльов отстрани Лука Пуй с 6-3 1-6 6-2 и към този момент е главен любимец за трофея.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР