Opel отваря нова страница в производството на високопроходими електромобили. Компанията

...
Opel отваря нова страница в производството на високопроходими електромобили. Компанията
Коментари Харесай

Вижте концептуалния модел на Opel - GT X Experimental

Opel отваря нова страница в производството на високопроходими електрически автомобили. Компанията показа концептуалния модел GT X Experimental, който загатва за новата посока в немската компания.

Напълно електрическият стилен SUV автомобил е с визия на купе, дръзка стилистика, дължина от 4,06 метра и 5 порти. GT X Experimental въплъщава полезностите и визията на на Opel и дава насоки за това какво ще включва бъдещето на Opel. Компанията към този момент разгласи че стилистиката и ще придобие още по-изразителен темперамент по време на представянето на стратегическия проект PACE! през предишния ноември. GT X Experimental е първият забележим резултат от този развой.

“С нашия планr PACE!, демонстрираме ясната си визия за сполучливото бъдеще на Opel. Фокусът върху мощната маркова еднаквост, дефиниран от нашите полезности – немски, наличен, трогателен – играе значима роля за завръщането към стабилно развиване. Нашият Марков концептуален модел (Brand Concept) демонстрира по какъв начин тези полезности ще оживеят в нашите артикули в бъдеще. Конструкторските и дизайнерските ни екипи са изразили по брилянтен метод всичко това в Opel GT X Experimental. Той дава ясна концепция за това по какъв начин ние в Opel виждаме подвижността на бъдещето, ” отбелязва Михаел Лошелер.

SUV моделите сега са най-популярните коли на пазара, а Opel има желанието да ги направи още-привлекателни за необятната аудитория. За да се реализира това, SUV моделите би трябвало да станат по-ефективни. Затова Opel GT X Experimental е конструиран въз основата на лека архитектура, има понижена заемана повърхност и употребява 17-цолови колела, които образно наподобяват много по-големи, тъй че по едно и също време да се усъвършенства комфорта, само че и автомобилът да наподобява по впечатляващ метод.

Верен на обещанията от проекта PACE! за предлагана електрифицирана версия на всеки модел на Opel към 2024 година, GT X Experimental е изцяло електромобил, захранван от компактна литиево-йонна батерия от последващо потомство с потенциал от 50 кВтч и апостериори зареждане. GT X Experimental няма претенцията да предлага изцяло самостоятелно шофиране. Това с което разполага обаче е функционалности на самостоятелно шофиране Level 3 – което значи че поема всички аспекти на шофирането, само че лидерът би трябвало да може да реагира при нужда.

Каросерията на Opel GT X Experimental показва дръзки пропорции съчетани с красиво структурирани, чисто обтичани повърхности. Нейният мощен контур е емфатичен от мощна графична еднаквост, отделяща горна и долна зони. Долната секция е боядисана в бляскав светлосив цвят, а горната част включваща капака, стъклата и покрива са в съвсем черен, нощно наследник цвят. Между тях е ситуиран впечатляващ жълт характерен акцент, който протича през целия автомобил осигурявайки му структурност и динамичност. Тази цветова скица е отправка към обичайна за Opel цветова скица сиво/черно/жълто, само че я преконфигурира в името на основаването на свежо, съвременно чувство. GT X Experimental приема гостоприемно пасажерите си с необятен, безконтролен достъп, с помощта на задните порти с назад отваряне и завъртането на всички порти на 90 градуса, с което концептуалният модел излъчва налична визия. Простиращата се мощно обратно панорамна композиция от предно стъкло и покрив доближава задните седалки, наблягайки възприятието за неприкритост, светлина и шир в този SUV модел.

Дизайнерите на Opel са понижили също и обичайните, по този начин наречени „ линии на среза “ в каросерията – нужни поради другите отвори като тези за вратите и капака – до безспорен най-малко. Горната линия на всички порти е скрита с жълт акцент, а тази на задните порти съответствува с отвора на капака. Конвенционални детайли като дръжките на вратите и външните огледала са стилизирани, при което каросерията е като безпрепятствено платно, което загръща забавни елементи като дребните камери вградени в жълтите графични линии настрана от издигащия се челен похлупак и заменящи обичайните външни огледала за назад виждане.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР