ОПЕК+ препоръча на Организацията на страните-производителки на петрол (ОПЕК) и

...
ОПЕК+ препоръча на Организацията на страните-производителки на петрол (ОПЕК) и
Коментари Харесай

ОПЕК+ препоръча увеличение на добива с 1 млн. барела петрол

ОПЕК+ предложи на Организацията на страните-производителки на нефт (ОПЕК) и на страните, които не са членки, да усилят производството на нефт с 1 милион барела дневно. Новината стана известна от съвещанието на ОПЕК+ във Виена, което продължава и на следващия ден, 23 юни.

Министърът на енергетиката на Русия Александър Новак съобщи пред публицисти във Виена, че рекомендацията на Комитета на ОПЕК+ за увеличение на производството " съдържа специфични позиции за някои страни ", съобщи РИА Новости.

Според неназовани източници, на съвещанието членовете на ОПЕК предлагат удължение след 2018 година на съглашението за координиране на добива на петрол с трети страни. Тази позиция била подкрепена от Иран, който в това време се опълчва на увеличението на квотите.

Споразумението ОПЕК+ бе подписано сред членовете на Организацията на страните-производителки на нефт (ОПЕК) в края на 2016 година и предвиждаше понижаване на производството на нефт през първата половина на 2017 година с към 1.2 млн. барела дневно. Почти неотложно други 11 държави-производителки на нефт, водени от Русия, се причислиха към тези съглашения. Сред тях - Казахстан, Азербайджан, Мексико, Оман.

Саудитска Арабия поддържаше увеличението на производството с 600-800 хиляди барела дневно. Предполага се, че размерът на производството ще бъде съразмерно разпределен сред страните от ОПЕК +, които могат да усилят добива. /clubz.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР