ОПЕК предлага провеждането на поредното заседание на страните от ОПЕК

...
ОПЕК предлага провеждането на поредното заседание на страните от ОПЕК
Коментари Харесай

Заседанието на страните от ОПЕК и извън картела се предлага да се проведе на 28 юни – 2 юли


ОПЕК предлага провеждането на следващото съвещание на страните от ОПЕК и отвън картела (ОПЕК+) да се организира в интервала от 28 юни до 2 юли, това оповестява РИА Новости, базирайки се на източник от една от делегациите на страните участнички в съглашението за ограничение на добива на нефт.

По думите на източник на организацията до делегациите по договорката от ОПЕК+ е било изпратено писмо с новото предложение за датите, подписано от президента на конференцията на ОПЕК+, министъра на петрола на Венецуела Мануел Кеведо. В нея в частност се предлага среща на техническия комитет на специалистите от ОПЕК+ на 28 юни, съвещание на министерската мониторингова комисия към ОПЕК+ и на всички страни от ОПЕК на 1 юли, а среща на всички 24 страни от ОПЕК+ на 2 юли.

В писмото, също така, по думите на източника се обръща внимание на смисъла на срещата на G20, която ще се организира в края на месец юни в Япония във връзка с приемането на идните съвещания на ОПЕК и на ОПЕК+ на решение за бъдещето на петролната договорка. Това в частност е обвързвано с идните разисквания от страна на G20 и на вероятностите за развиването на международната стопанска система включително и при изискванията на търговски разногласия сред огромните стопански системи в света.

ОПЕК и страните отвън картела от началото на 2017 година са лимитирали своя рандеман на нефт с 1,8 млн. барела дневно от равнището от октомври 2016 година От юни 2018 година, откогато цените започнаха порастват бързо в очакване на глобите на Съединени американски щати против Иран беше решено добивът да се усили с 1 млн. барела дневно. След непредвидените изключвания от страна на Съединени американски щати на някои страни от покупката на ирански нефт още веднъж се стигна до ограничаване на добива за първото полугодие на 2019 година до 1,2 млн. барела дневно от равнището от октомври 2018 година Изключението изтече на 2 май през актуалната 2019 година
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР