ОПЕК остави пазарите неподготвени, когато обяви непредвидено съкращаване на производството

...
ОПЕК остави пазарите неподготвени, когато обяви непредвидено съкращаване на производството
Коментари Харесай

ОПЕК хвана пазарите неподготвени

ОПЕК остави пазарите неподготвени, когато разгласи непредвидено редуциране на производството миналата седмица. Блокът направи по този начин, че терминът " стагфлация " се върна в заглавията.

При това състояние администрацията на президентът на Съединени американски щати Джо Байдън няма различен избор, с изключение на да преразгледа позицията на страната и да се обърне към враговете си от предишното, с цел да запълни дефицита. За тези проекти в действителност се приказва от дълго време. Ангажирането на огромни, само че недоверени снабдители на нефт като Венецуела, бяха разисквани в седмиците след старта на войната в Украйна, написа в собствен разбор Oilprice.

След като фючърсите на петрола и газа скочиха, САЩ трябваше да отворят личните си стратегически запаси. Изведнъж Байдън имаше потребност от повече нефт. Това обаче се трансформира в комплициран въпрос, като се имат поради неговите остри рецензии към саудитския престолонаследник Мохамед Бин Салман по време на президентската акция през 2020 година

След като на съветския нефт и газ бяха наложени наказания, а в това време ОПЕК не желае да прави услуги на Байдън, Съединени американски щати започнаха да обмислят нови благоприятни условия.

Венецуела на Николас Мадуро беше препоръчана като спорен, само че обещаващ евентуален сътрудник. Все отново приказваме за 304 милиарда барела потвърдени петролни ресурси на Венецуела, повече от тези на Саудитска Арабия. Възстановяването на производството обаче значи унищожаване на режима на наказания, натрапен в продължение на четири години при президента Доналд Тръмп.

Но няма да е задоволително да бъдат отстранени глобите, с цел да даде подтик на засегнатата от рецесия петролна промишленост на Венецуела. Ще са нужни редица огромни интернационалните петролни компании, а освен една единствена, да стартират да влагат във възраждането на венецуелската петролна промишленост, с цел да усилят още веднъж размерите на износа.

Европейските производители Eni и Repsol имат към този момент открито наличие във Венецуела и ще възобновят активността си, в случай че администрацията на Байдън може да подсигурява, че против тях няма да бъдат подхванати дейности. Сегашният скок в цените на петрола прави все по-вероятно президентът да се съгласи на този ход.

Петролният запас наСАЩ (SPR) се нуждае от презареждане, а Европа към този момент търси доставки за идната зима. Следователно Венецуела наподобява като все по-примамлива алтернатива за Байдън.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР