ОПЕК и Русия решиха да съкратят 1,5 млн. барела дневно.

...
ОПЕК и Русия решиха да съкратят 1,5 млн. барела дневно.
Коментари Харесай

Светослав Бенчев: Горивата може да поскъпнат, но не драстично

„ ОПЕК и Русия взеха решение да съкратят 1,5 млн. барела на ден. Очаква се предлагането да е по-малко от търсенето на нефт на борсата.

Това постоянно значи повишаване ”, заяви в предаването " Твоят ден " по NOVA NEWS Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация.

Според прогноза на Асоциацията не се чака фрапантно повишаване на горивата у нас, макар по-високите цени на международните пазари. От Българската петролна и газова асоциация припомнят, че само трайно и сензитивно нарасналата цена на петрола може да докара до повишаване на бензина в България.

Такава наклонност за момента няма, сочат данните на Асоциацията. По техни калкулации у нас горивото ще скочи с няколко стотинки на литър. 

„ Не чакам никога бензин на 3 лева Няма по какъв начин да стане това, при тези цени към 2, 50 в този момент.

Дизелът също, може би, няма да надвиши 3 лева Ако има някакво повишаване изобщо, отново споделям, дано забележим какво ще се случи, само че имам съмнения, че този тренд ще остане относително непрекъснат, тъй като и китайската стопанска система още веднъж стартира да работи, да намира скорост ”, сподели Светослав Бенчев от Българска петролна и газова асоциация.

„ Когато има едни производители, които си разрешават такива неща (намаляване на добива), може да има повишаване на горивата “, повтори той.

Докато рафинерията работи, няма да има дефицит на горива в България,

безапелационен е експертът. „ Ако нещо се случи с рафинерията, ще има нарушаване на доставките ”, счита Бенчев.

В България нямаме тактика за енергийния преход, добави той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР