Опасявайки се от обявеното изтегляне на американския контингент от Сирия,

...
Опасявайки се от обявеното изтегляне на американския контингент от Сирия,
Коментари Харесай

Кюрдите предлагат на Русия собствен план за мир

Опасявайки се от оповестеното евакуиране на американския контингент от Сирия, кюрдите са предложили на Кремъл да стане медиатор в отбраната на границата с Турция, изключително на изток от река Ефрат. Това написа Жорж Малбрюн в публикация за водещия френски всекидневник Le Figaro, представен от организация " Фокус ".
Изоставените от Съединени американски щати кюрди нямат различен избор, с изключение на да се извърнат към Русия и Дамаск, с цел да избегнат военната атака на Турция против военните им укрепления в североизточната част на Сирия. По време на визитата си в Москва на 14 декември, след непредвиденото оповестяване на изтеглянето на американските войски от Сирия, кюрдските управляващи са показали пътна карта на съветските дипломати за създаване на „ система за обща отбрана против външни закани “.
По време на визитата си в Москва кюрдската делегация се е обърнала към Русия с молба за медиация. Според източници „ Русия одобри предлагането доста съществено " и изрази подготвеност да работи за опазване на суверенитета и териториалната целокупност на Сирия.
Първият стадий от тази пътна карта следва да бъде отбраната на границата с Турция на изток от Ефрат. Тази роля е предоставена на сирийската войска, която ще върне граничните чиновници в зоните, от които войските на Дамаск бяха изтеглени през 2012 година - съгласно кюрдите - във време, когато въстанието против Асад набираше скорост. „ Не можем да изключим разполагането на войска на северната граница с Турция ", признава Елдар Халил, един от представителите на кюрдската делегация, която посети Москва. Но кюрдите упорстват някои от тях да бъдат включени на работа в граничната защита.
Вторият стадий ще бъде разпускането на „ Сирийските демократични сили “ (СДС) – съюз, формиран от араби, само че доминиран от кюрди, които изиграха важан роля в битката на Запада против близкоизточната радикална формация „ Ислямска страна “. Искането е Турция да не нахлува на североизток. Част от членовете на Съюз на демократичните сили ще влязат в състава на сирийската войска, а останалите ще се върнат към живота на цивилните – да вземем за пример на полицейска работа.
Кюрдите се надяват, че разпускането на Съюз на демократичните сили няма да докара до евакуиране на оръжията, дадени им от американците. Страните не престават договарянията, акцентира създателят.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР