Опасявате се да напълните резервоара до горе, а и повече?

...
Опасявате се да напълните резервоара до горе, а и повече?
Коментари Харесай

Разбиваме митовете, че пълният с гориво резервоар е опасен

Опасявате се да напълните резервоара до горе, а и повече? Що се отнася до колите от близкото минало, това до някаква степен е било целесъобразно.

Прекрасно се помни историята, когато пред дълъг път притежателят на колата заредил до горе своята Волга ГАЗ-24—10, а по-късно за известно време я оставил пред блока.

Навън е било доста топло, а и самата кола била леко наклонена на ляво. Като цяло, след известно време съседи налетели на притежателя с предизвестие: става потоп! Под гърловината на резервоара се е образувала локва.

Въпреки това, всичко е ясно, леденият бензин се е нагрял, разширил се е и добавяйки литър-два от горната страна си, е почнал да изтича на открито.

Оттогава всеки умел водач знае, че стоенето на едно място с претъпкан контейнер е нездравословно - с цялостен до горе контейнер би трябвало да се потегля на път незабавно, намалявайки равнището на горивото от сериозно, до всекидневно. Но това е било в предишните времена.

А по какъв начин мислите: до какъв брой препълненият контейнер е рисков в наши дни? Избирайте своя вид на отговор и четете следните уточнения.

За да научите кои са митовете, засягащи вашия контейнер, посетете auto.blitz.bg.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР